Belföld

Orbán Viktor azonnali segítséget ígért a földrengés sújtotta Törökországnak

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Orbán Viktor miniszterelnök a Twitteren fejezte ki részvétét Recep Tayyip Erdoğan török elnöknek a Törökországot sújtó földrengés miatt

A kormányfő egyben közölte, hogy utasította a magyar hatóságokat, hogy nyújtsanak azonnali segítséget Törökország számára.

Novák Katalin köztársasági elnök szintén részvétét nyilvánította a törökországi földrengésben érintett áldozatok családjainak – ezt a Sándor-palota közölte hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Recep Tayyip Erdogan török elnöknek küldött levelében Novák Katalin együttérzéséről biztosította az áldozatok hozzátartozóit és a török népet.

Mint megírtuk, több erős földrengés rázta meg Törökország déli és Szíria északi részét hétfő hajnalban, a katasztrófának már több mint 500 halálos áldozata van. A legnagyobb rengés a 7,8-as erősséget is elérte. Házak dőltek romba, sokan a romok alatt rekedtek. Felszólították az embereket, hogy autójukkal segítsenek eljuttatni a sérülteket a kórházakba. A katasztrófa által különösen érintett Aleppóban az összedőlt épületek romjai alatt emberek várják kimentésüket, és sebesültek nagyobb csoportjai tartanak a kórházakba.

Kapcsolódó
Óriási pusztítást végzett a hajnali földrengés Törökországban és Szíriában – galéria
A katasztrófának már több mint 500 halálos áldozata van, házak dőltek romba, sokan a romok alatt rekedtek. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik