Belföld

Maffiafilmet idéző akcióval lopták el az anya mellől a gyermekeit Debrecenben

Egy símaszkos csapattal és váltott menekülő autókkal vitte el – a rendőrség szerint jogszerűen – a gyerekeit az anyjuktól az olasz-argentin apa.

Bár a rendőrség szerint jogi értelemben nem történt gyerekrablás, a gyermekeitől megfosztott anya vallomása alapján úgy tűnik, hogy az olasz-argentin apa valódi maffiamódszereket vetett be, hogy magával vigye külföldre a hétéves fiút és az ötéves kislányt.

A Police.hu vasárnap tette közzé, hogy a 41 éves Martin Albert Vassallo kora délután Debrecenben az egyik élményparkból magával vitte két gyermekét, és azóta nem tudni, hol vannak.

Az anya vallomása szerint Vassallo egy egész csapatot szervezett az akció kivitelezésére. Az anya elmondta, hogy a helyi élménypark parkolójában két, símaszkot viselő férfi ragadta meg, épp abban a pillanatban, amikor az apa búcsúzás helyett váratlanul egy ott parkoló furgonba kezdte betuszkolni a gyerekeket. A furgon sofőrjének arcát szintén símaszk takarta, így az anya egyik támadóról sem tudott személyleírást adni.

Az apa – az addig használt autóját hátrahagyva – a csapat tagjaival és a gyerekekkel együtt a furgonban ülve hagyta el a helyszínt. Az erőszakos jelenetet látva a park dolgozói közül ketten megpróbálták üldözőbe venni a gyorsan menekülő kisbuszt, de a kijáratot abban a pillanatban egy ott veszteglő autómentő állta el, így mire az üldözők autójukkal kijutottak a parkolóból, a furgon eltűnt. Úgy tudjuk, a csapat nem sokkal később ismét autót váltott, majd a „tiszta” kocsival Szlovákia felé elhagyták az országot.

Az anya feltételezése szerint Vassallo Olaszországba tartott, ahonnan barátja tengeri vitorlásával utazhatnak tovább Spanyolország, illetve Ibiza felé.

A rendőrségi vallomásból az is kiderült, hogy a gyerek összes személyi okmánya az anyánál maradt, így valójában papírok nélkül vagy hamis iratokkal vitték ki őket az országból.

A rendőrség vasárnap elfogatóparancsot adott ki a férfi ellen, de nem sokkal később arra jutottak, hogy Vassallo jogszerűen vitte magával az egyébként évek óta Magyarországon élő gyerekeket. Az olasz-argentin férfi magyarországi jogi képviselői azzal érveltek, hogy jogerős végrehajtási határozatuk van arról, hogy a gyerekeket Vassallónál kell elhelyezni.

Az anya jogi képviselői, Bánszegi Judit és Vigh Annamária viszont arról tájékoztatták a 24.hu-t, hogy a hivatkozott határozat végrehajtását a bíróság felfüggesztette, és az okiratot az apa egyik jogi képviselője július 22-én, vagyis öt nappal a parkolóban lezajlott akció előtt át is vette. A jogi képviselőnek a szabályok szerint a döntésről az ügyfelét is haladéktalanul értesítenie kellett. Az apa másik jogi képviselője július 27-én szintén átvette a végzést, ennek ellenére azt nyilatkozta az RTL Híradójának, illetve más médiumoknak: hogy rendelkeznek végrehajtható okirattal.

Kiemelt kép: Police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik