Belföld

Jogszerűen vitte el a gyerekeit Debrecenből az olasz férfi

Az édesanyjuk korábban azt írta a közösségi oldalán, hogy kitépte a kezei közül a gyermekeit a debreceni élménypark elől az apjuk, a rendőrség tájékoztatása szerint viszont nem történt gyerekrablás az ügyben. Az argentin származású, de olasz állampolgársággal is rendelkező férfi ugyanis a hazai és a külföldi bírósági döntések alapján is jogszerűen vette magához a gyermekeket.

A nyomozás adatai szerint vasárnap délután 13 óra körül három férfi egy debreceni élményparknál egy ötéves kislányt és hétéves fiú testvérét édesanyjuk engedélye és beleegyezése nélkül betette egy autóba és elhajtott velük a helyszínről.

A kicsik édesanyja a közösségi oldalán a történtek után azt írta, hogy elrabolta a gyermekeket a férfi, aki tudomása szerint Kassa felé már el is hagyta az országot a kicsikkel tegnap délután. A rendőrség elfogatóparancsot adott ki a férfi ellen a történtek után.

A nyomozás során azonban kiderült, hogy a férfi jogszerűen vitte magával a gyerekeit a másik két férfivel. Mindezekre való tekintettel a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság már vissza is vonta a körözéseket.

Megkerestük az anyukát, hogy megtudjuk, mit szól ahhoz, hogy a bíróságok szerint jogszerűen vitte el az apjuk a gyerekeket. Azt válaszolta, hogy jelenleg nincs olyan állapotban, hogy nyilatkozzon ezzel kapcsolatban.

Frissítünk!

Az anyuka jogi képviselője, Bánszegi Judit szerint viszont a rendőrség téved. Elmondása szerint nincs olyan határozat, amely alapján elvihette volna a gyerekeit a férfi.

Édesanyjuk szerint a kezei közül tépte ki a gyermekeit az apjuk, elfogatóparancsot adtak ki a férfi ellen
Vassallo Ariel Martint egy debreceni élménypark előtt látták utoljára a kicsikkel. A gyerekek anyukája szerint már elhagyta az országot a férfi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik