Belföld

Kigyulladt Magyarország egyik legnagyobb palackozó üzeme Izsákon

Egy szárazáru tárolására használt raktár tetőszerkezete ég Izsák külterületén, az Ágasegyháza felé vezető út mellett — számolt be a Katasztrófavédelem honlapján.

A helyszínre a kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a kiskőrösi, a solti és a kiskunhalasi hivatásos, valamint a szabadszállási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat. Később a helyszínre érkeztek az orgoványi önkéntes tűzoltók is.

A közlés szerint nyolc vízsugárral és vízágyúval is oltják az égő tetőszerkezet lángjait a tűzoltók, akik megakadályozták a tűz továbbterjedését. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a telephely területén kívül, de nem mutatott ki a határértéket meghaladó károsanyag-koncentrációt.

A Keol.hu cikke szerint az Izsák és Ágasegyháza közötti pezsgőüzem készárú raktára gyulladt ki. Információik szerint egy négyezer négyzetméteres, szárazáru tárolására használt raktár tetőszerkezete ég. A Metkep.hu szerint 10 kilométerről is látható a füst.

A Royalsekt Zrt. több mint 300 embert foglalkoztat, Magyarország egyik legnagyobb palackozó üzeme az övék. A Royalsekt Zrt. évi 7 millió palackozott pezsgőmennyiséggel az ország legnagyobb magyar tulajdonban lévő pezsgőgyára. A pezsgő mellett az izsáki üzemben nagyjából 13,2 millió palack bort, illetve gyümölcsbort, 39,9 millió palack és doboz üdítőt, valamint koffeintartalmú üdítőitalt gyártanak évente.

Kiemelt kép: Donka Ferenc/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik