Belföld koronavírus

Jövő hétfőtől újabb helyeken kötelező a maszk Budapesten

Április 27-től, azaz jövő hétfőtől ahogy a BKK járatain, úgy az üzletekben, boltokban, bevásárlóközpontokban, piacokon, taxikban is kötelező lesz az arc eltakarása – jelentette be Karácsony Gergely.

Április 27-től kötelező az arc eltakarása

Április 27-től, ahogy a BKK járatain, úgy az üzletekben, boltokban, piacokon, taxikban is kötelező lesz az arc eltakarása.A célunk, hogy megfékezzük a járvány terjedését. Nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy zárt térben veszélyes, ha nem takarjuk el az arcunkat. Ezért lesz kötelező kendő, sál vagy maszk viselése. Döntésünket egyeztettem a kormánnyal is. Tudom, ez egy újabb kényelmetlen intézkedés, de egyben szükséges, mindannyiunk érdekében, ezért kérem az együttműködésüket. Óvjuk meg mások és saját egészségünket is! #Budapest #vigyázzunkegymásra

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. április 21., kedd

 

A főpolgármester elmondta, hogy minden szigorító intézkedést annak érdekében hoznak meg, hogy megfékezzék a vírus terjedését. Karácsony kifejtette, hogy az arc eltakarása elsősorban a másik ember egészségét védi, de ha mindenki betartja a szabályokat, akkor a maszkviselés mindenki egészségét védi.

Azt Karácsony is elismeri, hogy ez kellemetlen intézkedést, de szerinte még mindig jobb maszkban sétálni a városban, mint ha egyáltalán nem lehetne sétálni.

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik