Belföld

Drámai mentés: el kellett vágni a légzőcsövet, hogy fel tudjon jönni a TEK-es búvár

Nem tudják megközelíteni az elsüllyedt hajóroncsot a búvárok. Nem sokkal ezelőtt egy TEK-es búvár próbált meg leereszkedni, de nem járt sikerrel. Olyannyira nem, hogy egy mentőbúvárnak kellett kimenteni.

Mint arról korábban beszámoltunk, csütörtökön a pontonhídról merült le egy nehézbúvár két percre, ám akkora volt a sodrás, hogy nem tudott leereszkedni a folyómederig. Egy mentési munkálatokban részt vevő szakember azt mondta, hogy jelenleg 10-11 kilométeres a sodrás, és annyira magas a vízállás, hogy életveszélyes a merülés.

A hatalmas sodrás miatt ezúttal új helyszínről, a híd pillérjének az árnyékából próbált meg lemerülni egy TEK-es búvár 14 óra körül. Leeresztettek egy két-három méter hosszú létrát a vízbe, hogy a búvár megnézze, mit lehet csinálni a mostani körülmények között. Amikor leért a létrán, akkor leugrott a mederbe, de a sodrás miatt esélye sem volt arra, hogy megközelítse a roncsot.

A búvárt ezt követően megpróbálták visszahúzni, de a légzőcsöve beakadt a létrába. Azonnal a segítségére sietett egy mentőbúvár, akinek a segítségével elvágták a beakadt légzőcsövet, kiszabadítva ezzel a lent rekedt búvárt. Végül mind a kettejüket kihúzták.

Kiemelt kép: Balogh Zoltán / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik