Belföld

Hofi Géza mellé temethetik Koós Jánost

Koós János temetése március 20-án, szerdán lesz a Farkasréti temetőben - tudatta a család az MTI-vel.

A szertartásra érkezők a Makovecz terem előtti ravatalnál 13.30 és 14.30 között róhatják le kegyeletüket, a család kérésére egy szál virággal – olvasható a közleményben, amelyet Koós Réka menedzsere, Csábi Zsolt juttatott el az MTI-hez.

A táncdalénekes-parodista-színész vasárnap hunyt el 81 évesen, rövid betegség után. Végső nyughelye a művészparcellában lesz, a Ripost információi szerint Hofi Géza sírjának közvetlen közelében.

Koós János 1937. november 21-én a romániai Gyergyószárhegyen született Kupsa János néven. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola után a Zeneművészeti Főiskolán oboaszakon végzett. Az Országos Pénzügyőr Zenekar tagja volt 1957 és 1960 között, majd ezután indult táncdalénekesi karrierje.

Táncdalfesztiválokon nagy közönség- és szakmai sikert aratott – három fesztivált megnyert -, legemlékezetesebb dala talán a Kislány a zongoránál. Énekesi karrierjével párhuzamos volt színészi pályafutása is, 1966 és 1970 között három filmben is szerepelt.

A Mikroszkóp Színpad tagjaként színész és parodista volt 1982-től 1985-ig. Pályája ott és akkor kapcsolódott össze Hofi Gézáéval, akivel énekes-parodista duót alakítva számos sikeres színpadi és televíziós produkciót készítettek. Később a karmesterséggel is megpróbálkozott: szimfonikus zenekart vezényelt a Zeneakadémián is, 1999-től pedig televíziós szórakoztató műsorokat vezetett.

Koós János, 1937-2019
A 81 éves korában elhunyt Koós Jánossal a táncdalénekesek egyik legnépszerűbb, emblematikus alakja távozott.

Kiemelt kép: MTVA/Zih Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik