Belföld

Ceglédi szexuális erőszak: vállalja a hazugságvizsgálatot az apa

Bár korábban megtagadta, most mégis vállalja a hazugságvizsgálatot az a román férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy megerőszakolta 4 éves kislányát október elején – tudta meg a 24.hu. Információnkat megerősítette a letartóztatásban lévő férfi ügyvédje is.

Egy hozzátartozó értesített arról, hogy az apa vállalja a poligráfos vizsgálatot. Az ügyészség fogja majd eldönteni, hogy sort kerítenek-e rá, és ha igen, mikor

– mondta megkeresésünkre Tímár Mátyás, a gyanúsított védője.

A román férfi nem egyedül, hanem egy ismerősével együtt erőszakolhatta meg a kislányát – ez derült ki abból az előzetes szakértői véleményből, ami alapján december közepén letartóztatták a kétgyermekes apát. Ez alapján a kislány azt mondta, hogy egy általa nem ismert férfival bántotta az apja. Erről így nyilatkozott a román férfi ügyvédje:

A kislány jobban tud románul, mint magyarul, ezért indítványoztuk, hogy a szakértő román tolmács jelenlétében is hallgassa meg a kislányt. Nincs információnk arról, hogy ez megtörtént-e már. Ügyfelem részletes vallomást tett a letartóztatásakor, és elmondta, hogy mit csinált aznap. Azóta egyszer sem hallgatták ki. A kislány nevelőszüleit tanúként hallgatták ki, terhelő vallomást tettek.

Az ügyvéd elmondta még, hogy a kislány comb-, boka- és hüvelyfelrepedéses sérüléseket szenvedett az eset során. Szakértő fogja vizsgálni, hogy ezek bekövetkezhettek-e attól, amit az apa állít, vagyis hogy rádőlt a több száz kilós súly.

A rendőrség szexuális erőszak gyanúja miatt indított nyomozást októberben ismeretlen tettes ellen. A kislányt kórházba vitték, megműtötték, a gyámhatóság pedig azonnal kiemelte a családból a kisebbik gyermeket. A kislány a testvéréhez hasonlóan szintén nevelőszülőkhöz került. Az eset után a kislány édesapjától, nagypapájától és nagybátyjától is DNS-mintát vettek. Az ügyvéd elmondása szerint ez az apa, a nagypapa és a nagybácsi esetében is negatív lett.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója a férfi decemberi őrizetbe vétele után azonnal elrendelte a letartóztatását. Ez viszont néhány nap múlva, január 14-én lejár. A Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Gyugyi Csilla ezzel kapcsolatban megkeresésünkre közölte:

Az ügyészség ma indítványozta a gyanúsított letartóztatásának három hónappal való meghosszabbítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik