Belföld választás 2018
Fotó: Bielik István / 24.hu

Fóliasisakosokkal említi egy lapon Orbánt a Washington Post

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 03. 18. 12:47

Soros Györgyöt legitim célponttá teszi tevékenysége – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója az amerikai lapnak.
Korábban a témában:

Orbán Viktor gyakorlatilag minden más témát kizárva, a Soros György ellen folytatott háborúját állította az újraválasztásért folyó kampánya középpontjába – erről szól a Washington Post szombati cikke. Az amerikai lap szerint a magyar miniszterelnöknek csak a szervezetlen ellenzéki pártokat kell legyőznie, ő maga viszont azt hangoztatja, hogy egy sötét nemzetközi bábjátékossal folytat harcot, akit veszélyes terve és korlátlan forrásai a magyar történelem nagy megszállóival emelnek egy szintre.

Végül csak hazaküldtük a szultánt a janicsárjaival, a Habsburg-császárt a labancaival, a szovjeteket az elvtársaikkal, és most hazaküldjük „Gyuri bácsit” is a hálózatával egyetemben

– idézi a lap Orbán március 15-i beszédét, megjegyezve, hogy Soros György baloldali nézeteivel és vagyonával a szélsőjobboldali ideológusok, demagóg despoták, fóliasisakos összeesküvéselmélet-hívők és antiszemiták mumusa világszerte, de semmi nem fogható ahhoz, ahogy szülőföldjén támadják. Arra is felhívják a figyelmet, hogy a Fidesz kampánya túlmutat a szavakon, Orbán ugyanis arra is figyelmeztetett beszédében, hogy a választás után elégtételt vesznek.

A cikkben megszólal Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke, aki szerint ez nem csak egy választási kampányfogás, a kormány valóban el akarja lehetetleníteni a civileket. Csontos Csaba, a Nyílt Társadalom Alapítványok budapesti szervezetének szóvivője pedig arra mutatott rá, hogy a Fidesz minden más ügyről el akarja terelni ezzel a választók figyelmét, ugyanis nincs más üzenete.

De nem is tűnik úgy, hogy szüksége lenne rá, mert egymagának akkora a támogatottsága, mint a többi pártnak összesen, és Orbán attól is messze van, hogy páriává váljon az EU-ban, német és osztrák követőkre is lel kérlelhetetlenül ellenséges hozzáállása a bevándorlással szemben. Mindez egyébként 2015-2016-ra nyúlik vissza, amikor a menekültválság épp kapóra jött a korrupciós ügyek vagy a netadó miatt csökkenő népszerűségű Fidesznek.

A cikk szerint a keresztény Európa elleni muszlim invázióról szóló üzenet nyitott fülekre talál Orbán támogatói körében, ami egyre inkább az idősebb, kisebb településeken élő szavazókból áll, akik gyanakodva tekintenek mindarra, amit Soros képvisel: a globalizációra, a multikulturalizmusra, és némelyek a zsidó vallásra.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke, akit Orbán hívei azzal támadnak, hogy részt vett egy Soros György által támogatott, menekülteket segítő civil szervezet munkájában, azt mondta: a kormány ellenséget gyártott, majd arról győzködi az embereket, hogy meg tudja védeni őket ettől az ellenségtől. Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint azonban Soros Györgyöt legitim célponttá teszi tevékenysége: aki belép a politikai arénába, az ne lepődjön meg a politikai válaszokon – mondta.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 06:  Supreme Court nominee Judge Brett Kavanaugh organizes his desk before testifying to the Senate Judiciary Committee on the third day of his Supreme Court confirmation hearing in the Hart Senate Office Building on Capitol Hill September 6, 2018 in Washington, DC. Kavanaugh was nominated by President Donald Trump to fill the vacancy on the court left by retiring Associate Justice Anthony Kennedy.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.