Belföld választás 2018

Orbán harcba hívott és hazaküldte Sorost

24.hu
24.hu

2018. 03. 15. 15:47

Orbán Viktor a Békemenet záróeseményén, a Kossuth téren tartott beszédet március 15-én. A miniszterelnök több tízezer ember előtt azt mondta, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt fognak venni a választás után.

Isten hozott mindenkit a magyar szabadság ünnepén. Tisztelettel köszöntöm a Békemenet résztvevőit, külön nagyrabecsüléssel köszöntöm lengyel barátainkat

– kezdte beszédét Orbán Viktor, aki a hivatalos program szerint 14 órakor lépett volna színpadra a Kossuth téren. A Békemenettel viszont akkora tömeg vonult, hogy csak késve érkezett meg a Parlamenthez, ezért az egész rendezvény csúszott.

Orbán a megtelt Kossuth téren azt mondta: Magyarország és Lengyelország két örök életű tölgy, melyek külön törzset növesztettek, de gyökereik egybe érnek. Ha Lengyelország erős, akkor Magyarország sem veszhet el, ha mi vagyunk erősek, segíthetünk lengyel barátainknak, mondta a miniszterelnök.

Petőfiék világosan megmondták

Tiszteletet Lengyelországnak, tiszteletet Magyarországnak! – fogalmazott, hozzátéve, tudta, hogy sokan lesznek, és tudta, hogy elszánt arcokat fog látni.

Ma komoly dolgokat kell megbeszélnünk egymással. Éppen olyan komoly dolgokat, amit 170 éve kellett megbeszélnünk egymással. Éppúgy, mint 170 éve, ma is egyenesen és őszintén kell beszélnünk. Ha nem mondjuk meg világosan, mi történik Magyarországgal, és miért történik, ami történik, akkor senki nem fogja megérteni. Ha nem értjük meg, nem is hozhatunk jó döntést három hét múlva. Petőfiék világosan megmondták: rabok legyünk, vagy szabadok. Azt mindenki megértette. Sok nagy harcot és emlékezetes csatát vittünk végbe egymással, a legnagyobb csata viszont még előttünk van, éppen most van előttünk. A helyzet az, hogy el akarják venni az országot.

Riogat

Más földrészről érkező idegenekkel riogatott Orbán, olyanokkal, akik nem tisztelik a kultúránkat. Nagy nyugat-európai nemzetek lépésről lépesre, kerületről kerületre veszítik el országukat, városaikat. Szerinte akik nem állítják meg a bevándorlást a határainknál, azok elesnek, és külső erők minket is erre akarnak kényszeríteni.

Fotó: Marjai János/24.hu

Orbán szerint 1848 célja az volt, hogy az ország szabad, független és magyar legyen. Most az utóbbin a hangsúly.

Mi nem egy választást akarunk megnyerni, hanem a jövőnket – jelentette ki, majd azzal folytatta, hogy egyenesen világtörténelmi fordulópont előtt állunk, soha ilyen világos nem volt a nemzeti és a globalista erők szembenállása.

A végsőkig

Nemzeti demokratikus erők és nemzeti antidemokratikus állnak egymással szemben 24 nappal a választások előtt, elemzett Orbán.

Messze még az elvégzendő munka vége, de az elmúlt 8 év eredményei magukról beszélnek. Ezekre emlékeztetni fontos, de nem elég. Európa és Magyarország egy civilizációs küzdelem kellős közepén áll. Egyszerre kell megvédeni az eredményeinket és harcba szállni azért, hogy egyáltalán legyen értelme folytatni. Életmódunk megóvása nélkül minden értelmét veszti. Ne áltassuk magunkat, nekünk nem a vérszegény ellenzéki pártocskákkal kell megküzdenünk, hanem egy birodalommá fejlődött hálózattal, amit Soros György testesít meg

– jelentette ki a miniszterelnök, Soros nevét füttyszóval köszöntötte a közönség.

Arról beszélt, mi a keresztény kultúrából nőttünk ki, különbséget teszünk az ember és a tettei között. Sohasem fogunk gyűlölni senkit, hiszünk a szeretet és az összefogás erejében, de harcolni fogunk az ellen, amit Soros birodalma tesz.

Küzdeni fogunk a végsőkig és nem adjuk fel soha! – mondta.

Elégtétel

Az a feladatuk, hogy hatalomra jutva végrehajtsák „a nagy tervet” – mondja Orbán az ellenzékről, hozzátéve, hogy Európa már most invázió előtt áll, de még tízmilliók fognak elindulni Európa felé Afrikából és a Közel-Keletről. „Ha Európa nem tesz semmit, ránk fogják rúgni az ajtót”. A legyőzöttek történetét mások írják tovább, a mai fiatalok még látni fogják, hogy kisebbségbe szorulnak a saját országukba – ijesztget tovább a kormányfő a bevándorlással.

Majd rátért a választásra, és azt mondta: arra kell készülni, hogy minden választókerületben egy „Soros-jelölt” áll majd szemben a fideszessel, még ha névleg több jelölt lesz is a szavazólapon, nem fognak teljes gőzzel kampányolni, sőt – utal Hódmezővásárhelyre – az is előfordulhat, hogy egy független jelölt mögé bújnak el, mert „nem merik vállalni a gazdáikat”.

Egységben az erő, egy a tábor, egy a zászló és mindenkire szükségünk van, mondja Orbán. Tudja, hogy ez a küzdelem mindenkinek nehéz, megérti, ha néhányan meg is vannak ijedve.

Azt is mondta, hogy „erkölcsi, politikai és jogi elégtételt” fognak venni a választás után.

Hazaküldte Sorost

Olyan ellenszéllel kell küzdenünk, ami másmilyen, mint mi vagyunk. Nem nemzeti, hanem nemzetközi. Nem a munkában hisz, hanem a pénzzel spekulál. Nem nagyvonalú, de bosszúálló, és mindig a szívet támadja, különösen, ha az piros-fehér zöld. De mindig is tudtuk, hogy nem babra megy a játék. Nekünk elég egy megingás, egy félrecsúszott választási eredmény, és már úszik is minden, amiért évekig megdolgoztunk – mondta a miniszterelnök.

Budapest, 2018. március 15.
Orbán Viktor miniszterelnök beszédéhez készül az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett díszünnepségen az Országház elõtti Kossuth Lajos téren 2018. március 15-én.
MTI Fotó: Sóki Tamás
MTI Fotó: Sóki Tamás

Mint fogalmazott, elődeink jól mondták, gyáva népnek nincs hazája. Rákóczi száműzetésben halt meg, Kossuthot elűzték a labancok, Tisza István lelőtték, sosem ment könnyen.

Hazaküldtük a szultánt a janicsárjaival, hazaküldjük Gyuri bácsit is. Arra kérünk, menj vissza Amerikába!

– üzent Orbán Viktor a magyar származású milliárdosnak.

Tudjuk, mi sem vagyunk hibátlan nép, a mi történetünkben is akadtak sötét órák és hideg napunk. De többet adtunk a világnak, mint kaptunk tőle. A magyarok nélkül rosszabb hely lenne a Kárpát-medence, van tehát jogunk a létezésre.

Ezért nincs okunk félni most sem. Aki magyar, velünk tart, újra és újra győzni fogunk, mert Magyarország a magyaroké!

Fel, győzelemre!

„A hazának szüksége van rátok, gyertek, és harcoljatok velünk, hogy amikor nektek lesz szükségetek a hazára, még meglegyen a hazátok” – ezt a fiataloknak üzente Orbán. Majd azt mondta, miután „mindent megbeszéltünk”, már csak Isten segítségét kell kérnünk. Ennek megfelelően a Himnusz szavalásába kezdett, a tömeg pedig csatlakozott hozzá.

Magasba a zászlókat, menjetek és harcoljatok, fel győzelemre, hajrá magyarok!

– zárt a beszédét Orbán, aki még a színpadon maradt, hogy a kórussal elénekelje a Kossuth nótát.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.