Belföld

Újabb súlyos dolgok derültek ki Lázár őszödi beszédéből

lazar-janos(210x140).jpg (Array)
lazar-janos(210x140).jpg (Array)

A miniszter bevallotta, hogy lobbicsoportok érdekei szerint alakítják a törvényeket, ezért élünk értelmezhetetlen jogszabályok tengerében.

Újabb részleteket tett közzé blogján Berkecz Balázs, az Együtt politikusa Lázár János június 8-i, szekszárdi beszédéből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter által elmondottak tartalmukat és súlyosságukat tekintve felérnek Gyurcsány Ferenc őszödi beszédével – írta az ellenzéki politikus. Lázár elismerte, hogy riasztó állapotban van az állam, felkészületlen és kapkod a kormányzat, évtizedekig nincs esélyünk a Nyugathoz való felzárkózásra.

„Az államapparátusból egy értelmes gondolat nem jött ki, hogy mit kellene csinálni” az építésügyi bürokrácia leépítésének érdekében – ezt is mondta a miniszter, hozzátéve, hogy „tulajdonképpen egy puccs szervezésén” dolgozik ennek érdekében. Közölte: nem véletlenül jött létre az a „jogszabálytömeg”, amiben élünk, hanem érdekcsoportok érvényesítik ezeken keresztül a szempontjaikat. Emiatt van az is, hogy tele vannak a jogszabályok érthetetlen, „emberi fogyasztásra alkalmatlan” mondatokkal.

„A pofámról égett le a bőr és kinyílt alattam a talaj” – mondta Lázár egy konkrét esetet említve, amikor egy építész megkérdezte, miért hozott a Fidesz-kormány olyan szabályt, hogy csak két téglatípusból szabad kéményt építeni. „Kétnapi nyomozás után megtudtam, hogy ki volt az a két külföldi cég, akik ezt a jogalkotásban elérték” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik