Belföld

Magyarország: az érrendszeri problémák hazája [x]

Döbbenetesen sokan küzdenek Magyarországon a magas vérnyomással – derül ki a kérdéssel foglalkozó Magyar Hypertonia Társaság becsléseiből


A probléma ráadásul már nem is csak az időseket sújtja, ahogy az sokak fejében él. Az egészségtelen életvitel és a sok stressz miatt a fiatalok is egyre inkább kénytelenek szembenézni a vérnyomásproblémákkal. Miért ilyen fontos ez? Mert komoly szövődményei is lehetnek a betegségnek. A magas vérnyomás miatt ugyanis nőhet a szív- és érrendszeri megbetegedések, vagy épp a vesebetegség esélye is.

Pedig akár egészen apró dolgokkal is lehetne védekezni ezek ellen a hatások ellen. Az egészségesebb étkezés, illetve a rendszeres mozgás is hozzájárulhat az egészséghez. Sőt, az olyan, esetenként vérnyomást növelő anyagok, mint az energiaitalok vagy koffein bevitelének csökkentése is sokat segíthet.

Épp erre lehet kiváló megoldás az olyan koffeinmentes italok fogyasztása, mint amilyen az Inka. A koffeinmentes gabonakávéval ugyanis még a fekete élvezetéről sem kell lemondani, hiszen a kiváló ízt és illatot, valamint a kávézás különleges hangulatát is megtarthatja a fogyasztó. A koffein elhagyását pedig meghálálja a szervezet! Sőt, az Inka értékes rostok forrása is, így táplál és jótékony hatással van az emésztésre. 

További információk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik