Belföld

Tök jó étel a tök

Varga Gábor országgyűlési képviselő, Cece polgármestere és Vargha Tamás országgyűlési képviselő annak az akciónak a kezdeményezője, amely nyomán 10 mázsa tököt osztanak szét szombaton, a Palotavárosban.Cecei földben, a Közmunka program keretében termesztett étkezési tököt ajánlanak a háziasszonyok figyelmébe.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője elmondta: a jótékonysági akció jól illeszkedik a Fejér Megyei Önkormányzat Fejér Termék programjába, hiszen a Cecén termett tök is Fejér Termék. Ezzel is segítjük a kisvállalkozások és a termelők boldogulását, talpon maradását.

Joggal merül fel a kérdés, hogy vajon miért nem értékesítik a megtermelt tököt. Az akció jó lehetőség számunkra, hogy falunkat felhelyezzük a térképre, hogy a közmunka programunkat népszerűsítsük. A tök gyorsan romló áru, és a helyi közétkeztetési konyha kapacitása is véges. Így jutottunk arra az elhatározásra, hogy a felesleges tököt felajánljuk a rászorulóknak- fejtette ki Varga Gábor, Cece polgármestere.

Reprezentatív módon az egészséges, hazai élelmiszert a palotavárosi lakótelepen népszerűsítik majd, hiszen az itt élő családok ritkábban jutnak friss, vidéken megtermelt alapanyagokhoz.

Brájer Éva alpolgármester elmondta: Örülök annak, hogy a lakótelepen és környékén élő családok friss étkezési tökhöz juthatnak. A szükség nagy, van helye a cecei töknek. Annak idején azt mondtam, hogy a Hetedhét Játékmúzeum legyen a város játszóháza, ennek nyomán pedig a megye déli része legyen a város éléskamrája!

A tíz mázsa étkezési tököt 2012. június 23-án, szombaton 11 órától Palotavárosban, a Tolnai és a Sziget utca által határolt zöldterület parkolójában osztják szét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik