Belföld

Lengyelekre lőttek Irakban – a magyarok közel voltak

Lengyel katonák táborát érte támadás abban a városban, ahol a magyarok bázisa is található. "Háborús körülmények esetén kivonjuk a magyar erőket Irakból" - jelentette be a honvédelmi miniszter az incidenstől függetlenül. Jelenleg 61 magyar katona tartózkodik al-Hillah városában - írja az Origo.hu.

Péntek hajnalban aknavető-támadás érte a lengyel egységek logisztikai táborát, amely a közép-iraki al-Hillah település közelében fekszik – ott, ahol a magyarok szálláshelye is van. A támadásban azonban senki sem sérült meg, és anyagi kár sem keletkezett – közölte a lengyel védelmi minisztérium szóvivője. “Embereink azonnal fedezékbe húzódtak, míg egy amerikai különleges alakulat és a rendőrség a támadók üldözésére indult” – tette hozzá a szóvivő.

A FigyelőNet az esettel kapcsolatban megtudta, hogy a magyar honvédelmi vezetés nem tekinti háborús körülménynek a támadást, amely inkább a terrorcselekmények közé sorolandó. A magyar misszió addig tartózkodik Irakban, amíg el tudja látni katonai és humanitárius feladatait – tudtuk meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik