Foci

A Videoton egy elég komoly pénznyelő automata

Videoton fc (Array)
Videoton fc (Array)
2011 óta Garancsi István 4,8 milliárd forint tulajdonosi pótbefizetést tolt a fehérvári klub kasszájába. Magyarán a klub ennyi veszteséget termelt.

Bizony, ha nincs a tulajdonos, úgy a Videoton már rég lehúzhatta volna a rolót – ezt állítja az mfor.hu, miután ízekre szedte a fehérvári egylet elmúlt éveinek pénzügyi beszámolóit.

A lap megállapítja, hogy az elmúlt öt évben folyamatosan veszteséget termelt a labdarúgó vállalkozás, nem is keveset.

Tavaly éppen 1,37 , 2014-ben 1,5, 2013-ban 1,036, míg 2012-ben csupán 0,6 milliárd forintot vett ki a vállalkozó zsebéből a hobbija, amit így semmiképp sem nevezhetünk olcsó, mulatságnak, kifizetődő vállalkozásnak.

Ami a tavalyi évet illeti, hiába  nőtt 22 százalékkal a bevétel, ezzel együtt az anyagjellegű ráfordítások 15 százalékkal 649 millióra , a személyi jellegűek pedig 25 százalékkal 2,5 milliárdra nőttek. A gazdasági lap megállapítja a bevételek még a fizetéseket sem termelik ki.

Alighanem a 2016-os év sem lesz nyereséges, hiszen már nagyjából 600 ezer euróért leigazolták a debreceni Bódi Ádámot és nyilván az egykori Manchester United játékost, Henning Berget sem kabátgombokért ültették le a kispadra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik