Belföld

Orbán Viktor a CPAC-en: Változik a világ rendje, a progresszív liberálisok már érzik a veszélyt

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Idén harmadik alkalommal rendezte meg az Alapjogokért Központ a CPAC Hungaryt, ahová a világ ismert jobboldali vezetői, kutatói és influenszerei látogattak el. A rendezvényen megjelent Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze is, aki meg is áldotta a konferenciát. Imádsága után a magyar és az amerikai himnuszt is elénekelték a résztvevők, majd a házigazda, Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője beszélt a nemzetközi pacifista elit háborús pszichózisáról, a woke ideológiáról, hogy ez az eltörlés kultúrája, és ezzel szemben meg kell teremteni az antiglobalista erők globális hálózatát.

A rendezvény főszónoka ebben az évben is Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke volt.

– Greetings everybody – köszöntötte a világ több pontjáról érkezett vendégeket a kormányfő. Arról szónokolt, hogy 1100 éve itt élünk és küzdünk a függetlenségért, és ennek nyomán megmaradhatott egy konzervatív sziget. Eredményként értékelte, hogy a konferenciát egyáltalán meg lehetett tartani, ami bizonyítja, hogy itt jogállam van (ellenpéldaként Brüsszelt hozta fel, ahol szintén meg lehetett tartani a részvételével egy konferenciát, bár első körben egy kerületi polgármester ezt betiltotta).

Orbán Viktor is köszöntötte a vendégeket, így a szlovén volt kormányfőt, Janez Jansát, grúz kollégáját, valamint a volt lengyel miniszterelnököt, Mateusz Morawieckit, illetve Santiago Abascal, a spanyol VOX párt elnökét.

Változik a világ rendje, a progresszív liberálisok már érzik a veszélyt,

nekünk ebben a változó világban kell megnyernünk az idei választásokat – mondta. „Ellenfeleink nem a közjót szolgálják, hanem velünk akarnak leszámolni” – jelentette ki, és a kommunista elnyomáshoz hasonlította azt, amit Brüsszelben és Washingtonban tesznek a hatalom birtokosai.

Az állami szerveket az elnyomás eszközévé teszik.

Náluk a normális az ellenkezőjét jelenti, úgy ahogy a háború jelenti a békét, a migráció pedig az erőforrást – fejtette ki Orbán Viktor, és szerinte aki ellentétes véleményen van, azt vagy tudatlannak vagy őrütnek minősítik. – Ha pedig veszélyes nézeteket vallasz, biztonsági kockázatot jelentesz, radikális vagy, akinek szólásszabadságát lehet korlátozni – mondta. Hozzátette: ezt követően a sajtó támad a nem megfelelően gondolkodókra, majd az állami szervek lesznek a progresszívek magánintézményei.

Ez zajlik az Egyesült Államokban, ahol bíróságilag akarják akadályozni Donald Trump indulását, Németországban, ahol titkosszolgálati módszerekkel figyelik a pártokat.

A progresszív világszellem elbukott, zűrzavart hozott a világra, elszegényedést

– közölte Orbán Viktor.

Ezeknél a kétbalkezes vezetőknél még egy szépségversenyen is többet tudnak a világbékéről – mondta, derültséget kiváltva a hallgatóságból. Orbán Viktor szuverenista világrendet képzel el, amelyben a nép által megválasztott politikusok védik a polgárokat, ahol védett állam jön létre, a családokat, határokat védik, a világgazdaság pedig ideológiamentesen, a kölcsönös előnyök mentén történik, ahol mindenki kereskedhet mindenkivel. 

Szerinte Brüsszelben és Washingtonban ülnek a régi világ képviselői, akik fel akarták számolni a nemzeteket, velük kell megvívniuk az idei választásokon. – Irány a csatamező, kezdődjék a választási harc, fel győzelemre – zárta beszédét a miniszterelnök.

Konzervatív Politikai Akció Konferencia

A CPAC (Konzervatív Politikai Akció Konferencia) Hungaryt az Alapjogokért Központ rendezi. A CPAC eredetileg az 1970-es évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, az első európai fórumot 2022-ben szervezték meg Budapesten. A szervezők szerint az Amerikai Konzervatív Unió által útjára indított CPAC „zászlóshajója a jobboldali erők építkezésének”. Orbán Viktor tavaly arról is beszélt, hogy mindannyian biológiai támadás alatt állunk, melynek fegyverét liberális laboratóriumokban fejlesztették ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik