Sport

Klein Dávid már csak egyedül tart a Mount Everest csúcsa felé

Míg ő elérte a hármas tábort szerdán, addig Suhajda Szilárdnak vissza kellett fordulnia és az alaptáborból segíti társát.

Ahogy arról kedden beszámoltunk, útnak indult a Magyar Everest Expedíció 2017 két hegymászója, Klein Dávid és Suhajda Szilárd, akik oxigénpalack nélkül akarják meghódítani a 8848 méteres csúcsot. Még aznap elértek a 6500 méteren lévő kettes táborig, az expedíció honlapja szerint ugyanakkor

Suhajda éjszaka rosszul lett és végül úgy döntött, hogy visszafordul.

„Egy iszonyatosan nehéz, de egyértelmű döntést követően, hirtelen leromlott egészségi állapotom miatt, a mai napon kénytelen voltam visszaereszkedni az alaptáborba. Nehéz leírni azt a csalódottságot, amit érzek, azonban az expedíció nem ért véget! Éppen ezért, igyekszem csakúgy mint eddig, szívvel-lélekkel Dávidra és a Hegyre koncentrálni! Ő továbbra is odafent van, napról napra egyre magasabban, így minden figyelmet és biztatást megérdemel! Dávid és az Everest története majdnem tíz évet ölel fel. Végtelenül boldog és büszke lennék, ha sikerülne elérnie a célját! Naponta többször is rádiózni fogunk Vele és izgatottan várjuk a híreket! Bár ott lehetnék mellette! Dávid! Erőt és jó szerencsét, Barátom! Várunk vissza!” – írta Suhajda.

Stefano Favaro, az expedíció menedzsere elmondta, mindenki maximálisan kiáll Suhajda döntése mellett. Mint mondta, az expedíció érdeke megkívánta, hogy ő visszaforduljon, így megadva a lehetőséget, hogy Klein Dávid felérjen a Mount Everest csúcsára.

Klein Dávid közben szerdán elért a 7200 méteren lévő hármas táborig.

Az RTL Klub riportja:

Fotó: everestexpedicio.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik