Belföld

Magyar Péter felszólította a közmédiát, hogy haladéktalanul egyeztessen a pártokkal a vita feltételeiről

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Felszólítom, hogy a »közmédia« haladéktalanul kezdjen egyeztetést a pártok képviselőivel egy valódi politikai vita feltételekről és biztosítsa, hogy a magyar emberek tájékozódhassanak az általuk sorsdöntőnek ítélt kérdésekről

írta Papp Dánielnek, az MTVA vezérigazgatójának címezve Magyar Péter, és egyúttal arra kérte a vitára meghívott pártok képviselőit, hogy csatlakozzanak a Tisza felhívásához. „Azon pártok, amelyek nem emelik fel a hangjukat a Propaganda Minisztérium és a »köz« média feltételei és hazugságai ellen, mind részesei a Fidesz hazugsággyárának” – tette hozzá.

Mint ismert, kedden kiderült, milyen feltételek mellett vitázhatnak az EP-listavezetők a köztévén. E szerint egy listavezető a vita alatt összesen 8 percet kap. Első körben 1 percben bemutatkoznak, majd 3 témakörben, témakörönként 2 2-2 percben fejtik ki a véleményüket, az utolsó körben pedig 1 percben reagálnak az előttük elhangzottakra.

Tegnap kiderült, amit eddig is mindenki sejtett, hogy a Fidesz, Deutsch Tamás és a propaganda televízió fél attól, hogy 14 év után végre legyen egy valódi politikai vita a »köz« televízióban. Természetesen azokkal a feltételekkel, amiket Papp »Hírhamisító« Dániel és Rogán Antal diktálnak, nem lehet vitát tartani. Az nem vita, hogy a hatalmas tömegbázissal rendelkező és a nulla százalékos pártok vezetőit egyszerre hívják meg és mindenki kap összesen 7 (!) percet (valójában 8-at – a szerk.), hogy elmondjon egy monológot és aztán 1 percet kap, hogy reagáljon a másik 10 résztvevő által elmondottakra

– írta posztjában Magyar.

Az MTVA azt is mondta, hogy az EU négy legfontosabb témájáról fognak vitázni, de később kiderült, hogy a közmédia által hivatkozott felmérésben az európaiakat valójában más problémák foglalkoztatják:

Kapcsolódó
Az MTVA szerint az EU négy legfontosabb témájáról fognak vitázni a listavezetők, pedig nem
Legalábbis a közmédia által hivatkozott Eurobarométer felmérésben nem ezek a legégetőbb uniós kérdések.

DK: Hagyjuk már a nyavalygást a vitákról!

A hírre Molnár Csaba, a DK alelnöke, kampányfőnöke is reagált: „Hagyjuk már a nyavalygást a vitákról! Nem kibúvókat kell keresni és kifogásokat gyártani.
Nem a hírhamisító »köztévé« vitájáról kell vitatkozni. Hanem el kell menni az összes vitára és állni kell a sarat. Bátran. Dobrev Klára így tesz. Ott volt a Partizán vitán, ott lesz az összes többin is. Arra hivatkozva nem menni az RTL, az ATV és a Blikk vitájára, hogy a »köztévén« nem demokratikusak a szabályok, egyszerűen nevetséges. Ez az emberek lenézése. Reméljük Deutsch Tamás és Magyar Péter eljönnek a vitákra, a kibúvók keresése helyett.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik