Kultúra

Magyar horrorfilm érkezik a mozikba egy terhes nőről, aki úgy érzi, másnap meghal

Tihanyi Anna / 24.hu
Tihanyi Anna / 24.hu

Szeptember 19-én érkezik a mozikba a Holnap meghalok című új magyar misztikus horrorfilm, melynek már látható az előzetese is. A filmet Cibulya Nikol rendezi, akinek ez a rendezői játékfilmes bemutatkozása is egyben.

A film főhőse a terhes Irma, aki az erdő közepén található nyaralójukba vonul vissza. A lányt furcsa gondolatok szállják meg: úgy érzi, hogy másnap meghal. Az időpont egybeesik édesanyja halálának dátumával – ő is a 34. születésnapján hunyt el. Irma nem szeretne egyedül maradni a közelgő évfordulón, ezért elhívja magához a féltestvérét és a legjobb barátnőjét. Ám egyre több megmagyarázhatatlan esemény követi egymást, s már nem is tűnik annyira lázálomnak, hogy Irmának valami baja fog esni.

A Holnap meghalok független filmként, közvetlen állami támogatás nélkül készült a Vertigo Média gyártásában, producerei Kárpáti György és Berta Balázs, a főbb szerepeket pedig Kurta Niké, Meyer Lili, Kerekes Márton, Baki Dániel és Makranczi Zalán játsszák. A film operatőre Kiszler Dániel, vágója Bonta Luca, zeneszerzője pedig Sperling Andor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik