Nagyvilág

Bűnösök a Miamiban magyarokat szexrabszolgáként tartó magyarok

Akár kétszáz évig tartó börtönbüntetést is kaphatnak.

Egy floridai bíróság szerdán bűnösnek találta embercsempészet és zsarolás vádjában azt a két magyar férfit, akik a vád szerint az Egyesült Államokba csábítottak három homoszexuális férfit, akiket szexrabszolgaságra kényszerítettek Miamiban és New York-ban – jelentette a Miami Herald. Az esküdtszék mindössze négy óra alatt hozta meg a döntést a héten indult perben.

Büntetésük nagyságáról később döntenek. A Herald cikke szerint akár több mint kétszáz évig tartó börtönbüntetést is kaphatnak, ha a lehetős legmagasabb büntetést rója ki rájuk az erről döntő bíró. 2015-ben harmadik társuk – aki az ügyészek szerint eleinte szintén a két férfi áldozata volt – 11 évig tartó börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták. Ez volt az első olyan ítélet, amit meleg férfiak csempészete miatt hoztak Floridában.

A hatóságok szerint a két vádlott, Ács Gábor és Berki Viktor  a gyors meggazdagodás ígéretével csábított magával három, a húszas éveik elején lévő fiatal férfit Magyarországról. A szegénység elől menekülő áldozataikat aztán előbb New York-ban majd Miamiban szexmunkára kényszerítették.

A helyi hatóságok szerint az angolul nem beszélő áldozatok irataikat elvették, Berki –aki olykor egy karddal fenyegette őket – pedig közölte velük, odahaza rendőr volt, és így jó kapcsolatai vannak, és ha ellenkeznek, azt Magyarországon élő családtagjaik fogják megbánni – írta a Herald.

Ács és Berki ügyvédje azzal védekezett, hogy az áldozatok csak kitalálták elrablásuk történetét. Ronald Manto szerint valójában nagyon is tudták, hogy mire vállalkoznak, és csak azért mondták, hogy kényszerítve voltak, hogy továbbra is az Egyesült Államokban tudjanak maradni, és ne utasítsák ki őket az országból.

(A vezető képen balra Vass János András, jobbra Berki Viktor látható. Forrás: Miamai-Dale megyei ügyészség)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik