Kultúra

Itt a honvédség bevonásával készült katonai akciósorozat, a S.E.R.E.G. első előzetese

Várhatóan 2024 utolsó negyedévében érkezik a TV2-re a S.E.R.E.G. című sorozat, amelyet majdnem 900 millió forinttal támogatott a Nemzeti Filmintézet. A csatorna közleménye szerint a 6 epizódos, katonai tematikájú széria egy apa-fiú konfliktus és egy missziós bosszúhadjárat története arról, hogyan lehet a saját határainkat túllépve teljesíteni, egy csapatot egységgé kovácsolni és különbséget tenni a valódi jó és rossz között. A cím egyébként egy mozaikszó: a Szolgálat, Erény, Rend, Erkölcs és Gondviselés szavakból áll össze.

A sorozat a Magyar Honvédség bevonásával készül a Kálomista család tulajdonában lévő Megafilm (Tündérkert, Hacktion) gyártásában. A forgatókönyvírója az Elk*rtuk forgatókönyvét is jegyző Benda Balázs, a rendező pedig Dombrovszky Linda, aki legutóbb a nem túl sikeres A helység kalapácsa című filmet rendezte.

A történet egy iraki misszió során kudarcot valló katonáról, Győrbíró Zsolt alezredesről (Csórics Balázs) szól, aki a NATO megbízásából ismét Irakba indul, hogy likvidáljon egy hadurat, miközben magánéleti kihívásokkal is szembe kell néznie. Egyébként a cselekmény során betekintést nyerhetünk a kiképzésbe is, ami az alkotók ígérete szerint vígjáték lesz.

A sorozatban feltűnik majd többek között Jászberényi Gábor, Orosz Ákos, Krisztik Csaba, Bán Bálint, Márfi Márk, Séra Dániel és az Angyalbőrbenből is ismert Takátsy Péter is. Az aggódó feleséget Balla Eszter játssza, egy kisebb szerepben pedig a szintén megafilmes Tündérkert főhőse, Katona Péter Dániel is megjelenik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik