Otthon

Újabb európai kisváros árul egy euróért házat, ezúttal nem Olaszországban

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons

Az elmúlt években már-már hozzászokhattunk, hogy időről időre különböző olasz falvak kezdték el egy euróért árulni az ingatlanjaikat annak érdekében, hogy a település ne néptelenedjen el. Ezúttal egy francia kisváros próbálkozik hasonlóval, írja a CNBC.

Saint-Amand-Montrond önkormányzata egy 77 négyzetméteres, kétemeletes, két hálószobás ingatlant kínál egy euróért. A házhoz tartozik egy kertrész és egy garázs is, és a város központjában található.

A vásárló számára viszont kikötik feltételként, hogy az épületet fel kell újítani, azt ugyanis az elmúlt 12 évben senki nem lakta. A felújítás költségét az önkormányzat körülbelül 130 ezer euróra, átszámítva közel 48 millió forintra becslik. Ez ugyanakkor még így is olcsóbb, mintha valaki egy már felújított házat venne a településen.

Természetesen a vevőnek vállalnia kell, hogy a kilencezres lakosságú városban telepszik le. A pályázatokat június 15-ig lehet beadni, ennek részét kell képeznie a felújítási tervnek is. Aki nyaralót szeretne belőle, vagy ki akarja adni az ingatlant, az nem biztosan nem lehet majd a befutó.

A Franciaország középső részén található Saint-Amand-Montrond 2021-ben már próbálkozott hasonlóval, az akkor meghirdetett ingatlanra kilencvenen jelentkeztek. Végül egy olyan család vehette meg, amely sosem látta személyesen az ingatlant. Ott a felújítási munkálatoknak legkésőbb 2025 végére kész kell lenniük.

Kapcsolódó
Aki szeretné eladni a balatoni nyaralóját, már engedett 5–10 százalékot az árból
Stagnálás látszik a balatoni piacon, és nehéz értékesíteni, mert az ingatlanok túlárazottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik