Belföld

Az Euronews visszavágott a CPAC szervezőinek

Koszticsák Szilárd / MTI
Orbán Viktor beszédet mond a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) elsõ napján.
Koszticsák Szilárd / MTI
Orbán Viktor beszédet mond a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) elsõ napján.
A csatorna úgy döntött, nem foglalkozik Orbán Viktor és szövetségeseinek konferenciájával.

Sok más szerkesztőséghez hasonlóan az Euronews is megkapta regisztrációja elutasítását a budapesti szervezőktől.

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy jelenleg nem áll módunkban regisztrációs kérését teljesíteni. Szervezőként be kell tartanunk a konferencia egyik vaskalapos szabályát: A CPAC egy NO WOKE ZÓNA. Örömmel várjuk Önt a jövőbeni rendezvényeken, amikor és amennyiben szervezete kevésbé lesz woke.

A visszautasításban nem részletezték, milyen kritériumok alapján minősítenék majd kevésbé „woke”-nak a szerkesztőséget.

Az Euronews úgy döntött, a szabadság, a liberális világrend bukása, az egyoldalú média, Brüsszel elfoglalása (illetve lecsapolása), valamint egyéb témákban elhangzó beszédekről majd akkor számol be, ha lehetőséget kap, hogy munkatársai szakszerűen, megbélyegzés nélkül végezzék munkájukat a helyszínen.

A csatorna honlapján ugyankkor felidézik, hogy Brüsszelben egy helyi polgármester által rövid időre betiltott, ám a bíróság által azonnal újra engedélyezett jobboldali konferenciára hivatkozva Orbán Viktor azt mondta, Belgiummal ellentétben Magyaroszágon jogállam van. Belgiumban egy politikus hibás döntését azonnal korrigálta a bíróság, azaz maga a jogállam.

Magyaroszágon ugyanakkor egy közérdeklődésre számot tartó, közintézményben rendezett konferenciától önkényesen kizárt újságírók sem jogorvoslatot, sem magyarázatot nem kaptak, tették hozzá.

Miután a Direkt36 arról írt, hogy dokumentumok bizonyítják, Orbán Viktor köreiből finanszírozták Európa első számú hírszolgáltatójanák felvásárlását, a szerkesztőségek jelezték, munkájukba eddig se avatkozott be senki, és továbbra is teljesen elkötelezettek a független, objektív és semleges tudósítások mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik