Nagyvilág

A kórházak technikai dolgozóinak nem jár béremelés

Balog Zoltán szerint ezt az intézményeknek kellene kigazdálkodniuk.

Bár a kormány múlt héten bejelentette, hogy ősztől emelik az egészségügyi szakdolgozók és az orvosok bérét, a kórházakban dolgozó mosodai alkalmazottak, szállítók és a műszaki területen dolgozók ettől biztosan nem visznek haza többet. Pedig ők is egyre kevesebben vannak, és igazságtalannak érzik, hogy nem emelik a fizetésüket, ami a százezer forintot sem éri el.

A Semmelweis Érdekvédelmi Szövetség elnöke az RTL Klubnak azt mondta: szerintük is elfogadhatatlan, hogy sokan kimaradnak a béremelésből, ráadásul annak mértékét is keveslik. Antmann Katalin rámutatott: jelenleg a szakdolgozói bértábla igen alacsony, ezt hiába emelik 25 százalékkal, nem fogják vele elérni, hogy a szakdolgozók itt maradjanak.

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter ugyanakkor közölte: a szakdolgozók béremelését a kórházaknak kell megoldaniuk. Úgy vélte, intézményi szinten kell tudni kezelni azokat a technikai dolgozókat, akik nem direkt gyógyítási munkát végeznek. Hozzátette: a kancellári rendszer bevezetésével szerinte lesznek a kórházakban plusz pénzek, amiből a béremelés megvalósítható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik