Belföld

„Én volnék Magyarország első falusi miniszterelnöke” – Orbán Viktor berúgta a kampányt

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az egyik magtárban Orbán Viktor több mint száz környékbeli gazda előtt beszélt.

A kormányfő arról beszélt,

a magyar gazdák ma jóval erősebbek, mint voltak. Mi ezt folytatni fogjuk, ránk lehet számítani. Zárójelben mondom, mégiscsak én volnék Magyarország első falusi miniszterelnöke. Kitől várjon a magyar gazdatársadalom, meg a magyar vidék, meg a magyar falu segítséget, hogyha nem a közülük jövő miniszterelnöktől.

Hozzátette, ő viszont csak akkor tud segíteni, ha „önök fegyvert adnak a kezembe. Én nem leszek rest az előrántani, lövök én mindenre, ami mozog, meg suhintok oda, ahova kell, de csak akkor, ha van a kezemben eszköz. Az én fegyverem az önök szavazata.”

Beszélt arról is, hogy a mezőgazdasági árak összeomlottak, mégpedig „Brüsszel elhibázott döntései miatt, és ezt úgy lehet orvosolni, hogy új vezetőket választunk az Európai Unió élére.”

Orbán Viktor arra kérte a gazdákat, támogassák a Fidesz jelöltjeit, és „akkor, ha most nem is könnyű a helyzet, rendbe fogjuk hozni a dolgokat, és a gazdavilág meg fogja találni a számítását.”

Az eseményen részt vett Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnöke, Jakab István, a Magosz elnöke, valamint Áldozó Tamás pápai és Tatai László nemesgörzsönyi polgármester is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik