Közélet

Razziáztak a rendőrök a Belvárosban, 29 embert előállítottak

24.hu
24.hu

Újra ellepték a belvárost a rendőrök és a társhatóságok: komplex bűnügyi-rendészeti ellenőrzést tartottak szombaton éjszaka Budapest V., VI. és VII. kerületében – írják a rendőrség oldalán.

A rendőrök 629 igazoltást végeztek, elfogtak, illetve előállítottak 29 embert, köztük hármat körözés alapján, egyet garázdaság elkövetésén, négyet lopáson, kettőt kábítószer birtoklásán értek, egy ittas és egy bódult járművezetőt kiszűrtek a forgalomból, valamint megtaláltak hét, gyermekotthonból szökött fiatalt.

A hatóságok ellenőriztek két belvárosi szórakozóhelyet, ott komoly hiányosságot nem állapítottak meg, intézkedtek közlekedési szabálysértések miatt – nemcsak a járművezetők, de a gyalogosok esetében is. Alkoholszondát 197 gépjárművezetőnél alkalmaztak, ittasság egy esetben merült fel, míg egy másik sofőrt azért fogtak el, mert bódult állapotban vezetett.

A 426 ellenőrzött gépkocsiból 194 taxi volt, esetükben egy érvénytelen taxivezetői engedélyt találtak, két forgalmit vettek el engedély nélküli átalakítás miatt, két járművet pedig soron kívül műszaki vizsgára rendeltek be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik