Élet-Stílus

A TikTok mentette őt ki súlyosan bántalmazó kapcsolatából – állítja a brit édesanya

A tiktoker nő eleinte mások bűnügyi történeteiről posztolt, míg eljutott a felismerésig, hogy ő is családon belüli erőszak áldozata.

Egy fiatal édesanya a TikTok segítségének tulajdonítja, hogy képes volt elhagyni bántalmazó partnerét – írja a Mirror.

Bekah Smith eleinte bűnügyi történeteket mutatott be videóiban, és apránként több tízezres követőtábort épített fel az oldalán – miközben családon belüli erőszak áldozataként élt. Volt párjával három évig voltak együtt, akitől 2022 márciusában gyermeke is született.

„A beköltözése pillanatától kezdve szörnyű volt. Mindenkitől elszigetelt, nem engedett el sehová. Figyelte a közösségi médiámat, és azt sem engedte, hogy posztoljak dolgokat. A barátaim és a családom nem tudták, milyen rossz volt, de én sem vettem észre” – meséli a 34 éves nő, aki a bántalmazásokat egy idő után elkezdte rögzíteni a telefonjával, amit később bizonyítékként tudott bemutatni a bíróságon.

Gyermekének apja, Karl Draper nemegyszer fojtogatta a nőt, többek között terhessége alatt is:

Folyamatosan ideges voltam. De érzelmileg zsarolt, hogy vele maradjak. Korábban már elvesztettem egy babát, és mikor megtámadott, megrémültem, hogy elvetéltem. Gyakran kifogásokat találtam, hogy kórházba menjek vizsgálatokra, hogy távol lehessek tőle, és ellenőrizhessem, a baba rendben van-e. Olyan erősen meglökött, hogy elestem és felszakadt a császármetszésem hege. Nagyon nagy fájdalmaim voltak. Vissza kellett mennem antibiotikumos krémért és újra bekötötték a sebet, ami után maradt egy nagy heg. Nem volt bátorságom elmondani a szülésznőnek, hogy ez miatta történt.

A férfi a gyermek megszületése után sem hagyta abba a bántalmazást, és volt, mikor azzal fenyegette párját, hogy az „hullaházban fogja végezni”. A férfi azt is nehezményezte, mikor Bekah Smith 2023 májusában elindította a TikTokját, hiszen ez önbizalmat adott a nőnek, és a bűnügyi történetek szereplőit akaratlanul is összehasonlította önmagával, mígnem meghozta a döntést, hogy elhagyja Drapert és feljelentést tesz a rendőrségen.

A férfit februárban bűnösnek vallotta magát, és két év börtönbüntetést, valamint öt év távoltartást rendeltek el vele szemben, a nő pedig azóta saját bántalmazásáról is közzéteszi a felvételeit, hogy más nőknek ne kelljen azon keresztülmennie, amit ő élt át.

@itzbekahsmithnew JUSTICE AT LAST. KARL DRAPER sentenced to 2 years in prison. I am posting this status for no other reason other than awareness as I have been silenced during the court process and have heard so much speculation, rumours and untruths. I would now like to share my story. Karl Anthony Draper pled guilty to various counts of domestic violence against me from 2020 until 2023. 5 counts of ABH and 1 count of coercive control. Including attacks by strangulation when I was pregnant, splitting my caesarean scar open shortly after the birth of our son. Black, eye bite marks. Yes the full three years, not ‘just the once’, ‘before the baby’, ‘in the old house’, - no it was various sustained assaults, before, during pregnancy and after birth in presence of our child, in the old house and new house. But if it had of just been the once, it would be one time too many. I was in a relationship with this man from December 2020 until June 2023 however he kept me emotionally hostage until September 2023 by constant threats to take his own life to the point I had no choice but to report this as a concern for his safety. I did not ‘grass’ on him. Plus the fact that everyone knows it’s NOT grassing when it comes to nonces and women beaters. They’re in a league of their own. #domesticabuseawareness #dvsurvivor #endviolenceagainstwomen ♬ original sound - Bekah Smith

Ajánlott videó

Olvasói sztorik