Belföld

Jégeső: felkészül Dél-Magyarország

Zivatarveszély miatt Csongrád megye több járására másodfokú riasztást adott ki csütörtök kora este az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint az érintett területeken már a következő órákban lehetnek károkozó széllel, nagy méretű jéggel kísért heves zivatarok.

Szintén a várható heves zivatarok veszélye miatt Bács-Kiskun, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok megye több járására elsőfokú riasztást adtak ki.

Fotó: OMSZ

Emellett a hőség miatt Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Péntekre az összes megyére kiadtak első-, másodfokú figyelmeztetéseket a hőség, illetve a heves zivatar veszélye miatt. A meteorológiai szolgálat azt írta: pénteken északnyugaton a napi középhőmérséklet már a 27 fokot is több helyen elérheti. A maximumok 31-36 fok között alakulnak.

Emellett pénteken a nap második felében többfelé valószínű heves zivatar az országban. Délután elsősorban az északkeleti megyékben és a Dunántúl középső és déli részén, később a déli országrészben tombolhatnak igen heves zivatarok, amelyeket a felhőszakadás mellett károkozó (akár 100 kilométer/órás erősségű szél) kísérhet, és akár több centiméteres jégszemek is hullhatnak belőlük kisebb körzetekben.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik