Belföld

400 ezer forintnyi áruval slisszolt ki az Aldiból, de egy talpraesett kislány jól megszívatta később

400 ezer forintnyi árult nyúlt le az Aldiból egy kiskunhalasi nő. A lopásokból élő 42 éves asszony később besurrant egy helyi családhoz is, de egy álmából felébredő kislány alaposan megszívatta. A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás kísérlete, magánlaksértés és többrendbeli lopás miatt állítja bíróság elé a nőt.

Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy három év fegyházbüntetést kértek a letartóztatásban lévő nőre.

A vádirat szerint a 42 éves nőnek nem volt foglalkozása, munkahelye és rendszeres jövedelme, ezért lopásokból élt. Tavaly év elején rendszeresen nyúlt le különböző üzletekből márkás italokat. Egy alkalommal pedig a több mint 400 ezer forint értékben alkohollal, húsáruval és csokoládéval megpakolt bevásárlókocsival sétált ki a  fotocellás bejárati ajtón keresztül, amikor vevő érkezése miatt kinyílt az ajtó. A nő éjjelente sem pihent: környékbeli tanyákat fosztogatott, később pedig elpasszolta az ellopott kakasokat.

Egy tavaly szeptemberi éjjel besurrant egy alvó családhoz, de nagyon rosszul választott. Az alvó kislány ugyanis felébredt a zajra, amikor a szobájában kutakodott. A gyerek nemcsak felébredt, és kérdőre vonta, de vissza is vette a meglepett tolvajtól az asztaláról lenyúlt pénzét. A hangoskodásra felébredt a másik szobában alvó szülő is, és a gyerekkel együtt kizavarták a hívatlan éjjeli látogatót.

Az ügyész lapunknak elmondta még, hogy a 42 éves nő beismerte az áruházi lopást, és a kifosztást is. Az ügyészség három év fegyházbüntetést kért az összesen kilenc bűncselekménnyel vádolt nőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik