Élet-Stílus

Molnár Áron: Láttam két fiatal lányt, akik a Fidesznek gyűjtöttek aláírást, megkérdeztem, mi motiválja őket

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Nem tudta megállni, hogy ne kérdezze őket a motivációjukról.

Molnár Áron egy anekdotikus történettel rukkolt elő az Instagram-oldalán. Mint írja, a minap egy találkozóra igyekezett, úgy futott bele két fiatal lányba, akik a Fidesznek gyűjtöttek aláírást. A színész fülét megütötte a dolog, így szóba elegyedett velük.

Baromi kíváncsi lettem, hogy mi motiválja őket erre, így bemutatkoztam nekik és megkérdeztem. Nagyon nyitottak voltak és elmondták, hogy ők Erdélyből jöttek, a szüleik, családjaik mind Fidesz-szavazók, szimpatikus számukra a polgármester programja, nekik Erdélyben sok jót csinál a Fidesz, és ezért gyűjtenek aláírást. Megkérdeztem, hogy mennyire ismerik a hazai helyzetet kulturálisan, vagy oktatáspolitikailag, és mivel nem igazán ismerték, elmondtam pár saját példát.

Molnár részletezte nekik, hogy ő és a barátai egy része „fekete listán vannak, mert kritikusak a rendszerrel szemben”, ezt követően elmondta nekik, hogy a „Fidesz propagandagépezete hazugságokkal támadja a barátait, a családját”.

Elmondtam, hogy bár Romániában sikerrel jártak a pedagógusok, a sztrájkköveteléseikkel (ezt a történetet ismerték a lányok), nálunk a pedagógusoktól elvették a sztrájkjogot, így amíg ez a rendszer van, soha nem fognak olyan eredményt elérni, mint a román kollégáik. Érdekes volt, hogy meglepődtek, de nyitottak maradtak.

A színész elhívta a lányokat saját előadásukra, akik elfogadták a meghívást, Molnár szerint ez is bizonyíték arra, hogy a kultúra hidat képez.

A kultúra nem szétválaszt, hanem összeköt, hogy van esély arra, hogy más pártpolitikai gondolkodású emberek végül este a színházban együtt nevessenek, sírjanak, gondolkodjanak. Mert a kultúra közös. Mindannyiunké.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik