Gay Male Couple Pushing Children In Buggy Through Woods
Belföld

A minisztérium csak kezdeményezheti, de nem indíthat családtudományi mesterképzést

24.hu
24.hu

2017. 03. 29. 17:17

Korábban a témában:

Megírtuk, Balog Zoltán nemrég elmondta,

ellenzi a kormány a genderképzést, az emberek nőnek és férfinak születnek. Ezért a kormány nemet mond a társadalmi nemekre, de igent, a társadalmi szerepekre. A tárca ezért ősztől családtudományi mesterképzést indít a Corvinus Egyetemen.

Szabó Tímea a párbeszéd társelnöke arról kérdezte Kövér Lászlót, hogy:

Milyen jogon indít a kormány családtudományi képzést a Budapesti Corvinus Egyetemen?

A felvetésre Rétvári Bence az Emmi parlamenti államtitkára válaszolt, aki levelében azt írta:

Az alapképzési vagy mesterképzési szak, a felsőoktatási szakképzés és a szakon szerezhet ő szakképzettség felsőoktatási képesítési jegyzékbe történő felvételét a kormányrendelet 6 . § (1 ) bekezdése értelmében felsőoktatási intézmény, felsőoktatási intézmények közösen vagy a miniszter is kezdeményezheti . Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kiemelt ágazata a család- és ifjúságügy, ezért élt a minisztérium a jogszabály biztosította kezdeményezéssel .

Rétvári hozzáteszi, a BCE-vel előkészítés alatt álló család tanulmányokkal foglalkozó szak elindításával egy olyan hiányterület kerülhet lefedésre, amely számos európai, illetve amerikai felsőoktatási intézmény szakmai palettáján szerepel, különböző fókuszokkal.

A nemzetközi tapasztalatokból kiindulva egy interdiszciplináris szak a hallgatók számár a egyaránt nyújtana ismereteket a család és demográfiai jelenségkör vonatkozásában a statisztika, a szociológia, illetve a közpolitikai elemzés, tervezés területén . Fontos, hogy a munkaerőpiacon is minél többféleképpen hasznosítható, több területre kiterjedő komplex tudással ruházzuk fel a hallgatókat, képessé téve őket akár kutatóintézetek, akár a közigazgatás területén végzendő munkára.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.