Belföld

Autósokat szorított le az útról a soproni ámokfutó – Videóval

Legalább tizenegyszer szorított le szemből érkező autósokat egy Sopron környéki ámokfutó. Az ügyészség vádiratából kiderül, a férfi – 2015 márciusa és novembere között – rá akart ijeszteni a szemből érkezőkre a 84-es és a 85-ös főúton, illetve a 8117-es úton, ezért “nagy sebességgel a menetirány szerinti baloldalra és ezzel megállásra, lehúzódásra kényszerítette a sértetteket”.

 A 31 éves férfi ezzel veszélyeztette az érintettek életét, akik kénytelenek voltak megállni, lehúzódni az útról, így tudták csak elkerülni az ütközést. Az ámokfutó kocsija volt, hogy így is csak 15-20 centiméter oldaltávolsággal haladt el a kiszemelt autók mellett.

A vádlott még azután sem tért vissza mindig a sávjába, hogy leszorította a kocsikat, hanem ott haladt tovább, de arra is volt példa, hogy az ütközés előtti pillanatban egyetlen kormánymozdulattal olyan hirtelen tért vissza a saját sávjába, hogy az autója megbillent.

A férfi szabadlábon védekezik, egész pontosan lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll. Az ügyészség tizenegy rendbeli közúti veszélyeztetés bűntette miatt állítja bíróság elé.

Olvasói sztorik