Belföld

A Fidesz szerint nem humoros Zrínyi gyalázása

A Fidesz-frakció közleményben tiltakozott az ellen, hogy a GKM kommunikációs igazgatója tréfásnak találta egy amerikai humorista M0-s hídról szóló műsorrészletét. A párt szerint ugyanis az Zrínyit pocskondiázta.

A Fidesz szerint a magyarokat, egész pontosan Zrínyi Miklóst gyalázta műsorában az az amerikai humorista, aki magáról szeretné elneveztetni az épülő M0-s hidat, ezért – igen sikeresen – szavazásra buzdította az amerikaiakat. „Az illető a névadásért szintén „versenyben levő” Zrínyi Miklósra, a magyar történelem egyik legtiszteletreméltóbb hősére ocsmány, gyalázkodó minősítést használt az amerikai tévéadásban” – hangsúlyozta a Fidesz helyettes szóvivője közleményében.

Ráadásul a jobboldali párt szerint „most először történt meg, hogy nyílt magyargyalázást egy magyar kormányzati szereplő tetszetősnek és mulatságosnak nyilvánított”. A Cser-Palkovics András által kiadott nyilatkozat azt nehezményezi, hogy Merényi Miklós, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kommunikációs igazgatója a következőképpen kommentálta az esetet: „Beszélt Zrínyi Miklósról. Ennél többet nem nagyon lehet elérni, de őszintén szólva ez nem volt a terveink között. Nekem tetszett. Jót nevettem rajta.”


Stephen Colbert egy adásban ugyanis “seggfejnek” nevezte a szigetvári hőst.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik