Szórakozás

Muri Enikő: Ha már itt tartunk, számomra szimpatikus, amit a kormány képvisel

tv2
tv2
Egy nagyon hosszú posztot írt, mert szerinte indokolatlanul sok bántást kapott a Nemzeti Dal új feldolgozása, amelyben ő is énekelt.

Nem is olyan régen elkészült a Nemzeti Dal új zenei feldolgozása, amelyhez például Pataky Attila, Nagy Feró és Varga Miklós is a nevüket adták. A verzió egyébként úgy született meg, hogy a mű korábbi megzenésítője, Tolcsvay László semmilyen formában nem működött közre, sőt nem is szóltak neki, hogy készül ilyesmi.

Kapcsolódó

Közreműködött azonban Muri Enikő, aki kapott egy „ó, yeah” sort is a dalban, amelyről az énekesnő úgy fogalmazott, szerinte túl nagy médiafigyelmet kapott, de nem azért, mert ne férne bele a feldolgozásba.

Szeretnék tisztába tenni egy-két dolgot ami a lelkemet nem hagyja nyugodni. Alázattal, tisztelettel és büszkén énekeltem el a rám bízott soromat, ami a kárhozottak ősapáink volt és igen, nem mehetek el amellett a bizonyos ó, yeah mellett sem, amiről a cikkek nagytöbbsége szólt. Itt engedjetek meg egy kis szakmaiságot. Aki készített/írt már dalt, pontosan tudja, hogy nagyjából minden dalnak van egy olyan szerkezeti része, ami a refrént megindító dinamikus felvezetés. A Nemzeti Dal esetében itt egy ilyen történt általam, figyelembe véve a hangulati/zenei környezetet.

Szakmai körökből azt a visszajelzést kapta, hogy művészileg mindez belefért, és ők egyébként is „csak egy méltó feldolgozást szerettünk volna létrehozni”. Muri Enikő azonban megtalálta, mi miatt érték őt is bántások: szerinte nem az ó, yeah sor van a háttérben, hanem a politikai eszmék, amelyekkel ő szimpatizál.

De akkor, ha már itt tartunk és ilyen hosszasan írok, talán bele is fér: Igen, számomra szimpatikus, amit a kormány képvisel, hogy a béke, a biztonság és a kiszámíthatóság a legfontosabb legyen továbbra is mindannyiunk életében. Mindemellett az emberi jólét, a családok és a munka támogatása az elsődleges a legnagyobb világjárvány és háború idején is. Az oldalamon soha nem tettem ki olyan posztot, ami a politikáról szólna. Tegnap részt vettem a békemeneten, de nem osztottam meg róla egyetlen fotót sem és nem azért, mert ne vállalnám fel azt, amiben hiszek, hanem azért, mert nem akarom, hogy azt higgyétek, hogy ezzel bármire is buzdítani akarok. Nem hiszem, hogy ettől én rosszabb énekesnő vagy rossz ember lennék.

Ugyan Muri Enikő úgy fogalmazott, senkit nem akar meggyőzni politikai ügyekben, ennek ellenére február 1-jén Böröcz László, országgyűlési képviselő, a Fidesz frakcióvezető-helyettese maga osztotta meg Facebook-oldalán, hogy az énekesnő miként támogatja őt a kampány során.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik