Szórakozás

Négykarátos, sárga gyémántot talált egy nemzeti parkban: megtarthatja az amerikai nő

Facebook / The State Parks of Arkansas
Facebook / The State Parks of Arkansas
Az év eddigi legnagyobb leletével a zsebében térhetett haza egy kaliforniai nő az arkansasi Crater of Diamonds nemzeti parkból. Egy órát sem kellett keresgélnie, hogy rábukkanjon a sárga drágakőre.

A kaliforniai Noreen Wredberg és a férje, Michael a melegvízű forrásairól híres Hot Springs nemzeti parkba indultak kirándulni. A nőnek azonban eszébe jutott, hogy az útjuk a világ egyetlen, bárki számára látogatható gyémántlelőhelye mellett visz el – írja az NBC.

Noreen néhány évvel ezelőtt látott egy dokumentumfilmet a gyémántlelőhelyről, melyből nemzeti park lett, ahonnan bárki hazaviheti azt, amit talál. Az asszony és a férje, a lehető legjobb időben érkeztek meg, szeptember 23-án.

Néhány nappal korábban több mint 25 mm eső hullott le, a talaj felszíne már száraz volt, de a belseje még nedves, vagyis a körülmények tökéletesek voltak a gyémántkereséshez. Egy óra sem kellett hozzá, és Noreen megpillantotta ahogy a valami különösen csillant meg a reggeli napfényben.

Nem tudtam, hogy gyémánt, de tiszta volt és fényes, úgyhogy felvettem.

Nem sokkal később a park munkatársai közölték a nővel, hogy gyémántot talált, ráadásul idén eddig a legnagyobbat, 4,38 karátosat. Bár a sárga gyémántok értéke változó, Noreen Wredberg drágaköve nagyjából 15 ezer dollárt (több mint négy és félmillió forintot) érhet.

A gyémántlelőhelyet 1906-ban fedezték fel, azóta több mint 75 ezer drágakövet találtak a területen. 2021-ben eddig 258 gyémántot találtak a látogatók, összesen 46 karátnyi súlyban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik