Szórakozás

Hollywoodban minden nap bulizott Szipál Márton

Koczka Máté
Koczka Máté

újságíró. 2015. 05. 17. 18:20

A világhírű fotóművész csak ötödik feleségének halála után vett vissza a tempóból.

A 92 éves Szipál Márton egykor a hollywoodi sztárok kedvenc fotósa volt, még ma is szívesen gondol vissza az Amerikában töltött évekre.

“Egy háromszintes házban éltem, ahol állandóan vendégeket fogadtam. Egyszerre akár hatot-hetet is, hozzám soha nem kellett bejelentkezni. Rengeteget buliztunk… Az ötödik feleségem halála után viszont egyedül éreztem magam. Szerencsére bírom erővel, de a női szépségben már csak a fotókon gyönyörködöm” – mondta a Borsnak adott interjújában Szipál, aki Leslie Nielsent vaskereskedőnek nézte a filmgyártás fővárosában.

“Érdekes találkozásaim voltak. Bevallom, a nevekkel már bajban vagyok. Priscilla gyönyörű nő, és profi. Ráadásul okos, és választékosan beszél. Nem lehetett róla rossz képet csinálni. A Hemingway lánnyal nehéz dolgom volt. Akkoriban jött le az alkoholról és a drogokról. A keze folyamatosan remegett. Alig lehetett fényképezni nyugodt pillanatában. Végtelenül büszke voltam magamra, hogy ennek ellenére sikerült jó fotót készíteni róla. Leslie Nielsennel különös módon találkoztam. Épp a stúdiómba kerestem csavarokat. Lementem a vaskereskedésbe, mondtam az ott lévő férfinek, hogy mit szeretnék. Útbaigazított. Aztán még egyszer mentem, megint ő volt ott. Harmadszor kilincset akartam venni, akkor is elmondta, hol találom, de szólt, hogy nem ő az eladó, nem dolgozik az üzletben. Fél év múlva egy filmstúdió kért, hogy fantasztikus képeket szeretnének az egyik felfutó ágon lévő színészükről. Ránéztem a férfire és felkiáltottam: Úristen, hát ez a vaskereskedő! Aztán volt egy lány. Dollármilliomos szülők gyermeke. A nevét ne kérdezd, nem emlékszem. Halálos szerelembe esett Sylvester Stallonéval. Már ki volt tűzve az esküvő napja, a meghívókat is postázták, amikor a papa az asztalra csapott, hogy kezdő holly­woodi színésznek ő nem adja a lányát. Gyönyörű nő volt, egy oroszlánnal fotóztam” – tette hozzá a fotóművész.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.