Sport

Nagy csatát nyert, BL-negyeddöntős a Győri Audi ETO

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI
A Győri Audi ETO KC negyeddöntőbe jutott a női kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel házigazdaként 29-28-ra legyőzte a dán Esbjerg csapatát a csoportkör utolsó fordulójában.

A hazaiak annak tudatában léptek pályára, hogy pontszerzésük esetén csoportjuk második helyén végeznek, és az egyenes kieséses szakasz első fordulójában nem kell játszaniuk.

A tét nagyságának megfelelően az első perctől szoros, izgalmas csata zajlott a pályán. Mindkét oldalon sok volt a hiba és a pontatlanság, ráadásul ritkán játszottak egyenlő létszámmal a csapatok: a találkozó első harmadában összesen hét kiállítást ítéltek a játékvezetők. A dánok a nyitott védekezés után – a kapusuk lecserélésével – létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak, de az ETO erre is fel volt készülve, és egy 6-2-es sorozattal ellépett 11-8-ra, de a szünetben ismét csak egy találat volt az előnye, írta az MTI.

A 14. perc (6-5) után a 43. percben (19-18) ismét az Esbjerg vezetett, majd 21-19-nél – a meccs során először – két találat volt az előnye.

Az ETO azonban két kedvező játékvezetői ítéletet kihasználva újra fordított, majd egy labdaszerzés és Ambros Martín vezetőedző harmadik időkérése után Schatzl Nadine biztosította be a hazaiak sikerét.

Kézilabda, nők, Bajnokok Ligája, 14. (utolsó) forduló, B csoport

Győri Audi ETO KC – Team Esbjerg (dán) 29-28 (12-11)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik