Belföld

Szakított a Fidesszel Orbán Viktor korábbi főtanácsadója és Raffay Ernő is, a Mi Hazánkot segítik

MTI/Bruzák Noémi
MTI/Bruzák Noémi

Tóth Gy. László politológus, aki 1998 és 2002 között Orbán Viktor miniszterelnöki főtanácsadója volt, valamint Raffay Ernő történész, Trianon-szakértő (kiemelt képünkön), aki 1990 és 1993 között a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkáraként dolgozott, csatlakozott a Mi Hazánk Mozgalom elnökének stratégiai tanácsadó testületéhez. Raffay azt is bejelentette, hogy azonnali hatállyal felmondott a Magyarságkutató Intézetben, ahol főigazgatói tanácsadóként dolgozott.

Tóth Gy. László és Raffay Ernő szerint ugyanis nem a Fidesz, hanem a Mi Hazánk képviseli a nemzeti érdekeket. A Fidesz vezetői mostanában inkább Kis Grófóval és Győzikével barátkoznak, és nem köztiszteletben álló, évtizedek óta a magyar nemzet szolgálatában dolgozó szaktekintélyekkel

– írta közleményében a radikális párt.

E szerint Tóth Gy. László végleg szakított a Fidesszel, amelynek sokáig a holdudvarához tartozott, mert elmondása szerint a polgári Magyarország eszméjét a Fidesz már nem képviseli, és nem nemzeti pártként viselkedik. Raffay Ernő is a Mi Hazánk Mozgalmat választotta, „mert ezt a pártot tartja tisztának és őszintén nemzetinek, nem a Fideszt”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik