Sport

Valter Attila ismét nagyot bukott a Girón

Pim Waslander / Soccrates / Getty Images
Pim Waslander / Soccrates / Getty Images

Valter Attila bukott és végül a 165. helyen ért célba a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny csütörtöki ötödik szakaszán, amelyet a francia Benjamin Thomas nyert meg sprintbefutóban, miközben az összetettbeli elsőséget megtartotta a szlovén Tadej Pogacar.

A 28 esztendős Thomas a Genova és Lucca közötti 178 kilométeres etapon szökevénycsoport tagjaként sprintben verte meg a dán Michael Valgrent és az olasz Andrea Pietrobont.

A francia szakaszgyőztes pályakerékpárban négyszeres világbajnok, háromhetes körversenyen viszont most aratta pályafutása első szakaszsikerét.

A kétszeres Tour de France-győztes Pogacar, valamint összetettbeli nagy riválisai egyformán 11 másodperces hátránnyal zárták az etapot, így a szlovén sztár megőrizte a rózsaszín trikót, előnye 46 másodperc a második Geraint Thomasszal, és 47 a harmadik Daniel Martínezzel szemben.

Valter Attila valamivel kevesebb mint 26 kilométerrel a cél előtt viszonylag nagyot bukott, a televíziós közvetítésben látottak alapján meg is sérülhetett, de végül cserekerékpárral folytatta a viadalt, és a 165. helyen ért célba.

Összetettben a 61. helyre csúszott vissza, hátránya csaknem tizennyolc perc Pogacarral szemben.

Eredmények, Giro d’Italia (a viadal honlapja alapján):

5. szakasz, Genova-Lucca, 178 km:
1. Benjamin Thomas (francia, Cofidis) 3:59:59 óra
2. Michael Valgren (dán, EF Education-EasyPost) azonos idővel
3. Andrea Pietrobon (olasz, Team Polti Kometa) a i.
…165. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) 10:12 perc hátrány

 

 

Az összetett élcsoportja:
1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 19:19:15 óra
2. Geraint Thomas (brit, Ineos Grenadiers) 46 másodperc hátrány
3. Daniel Martínez (kolumbiai, BORA-hansgrohe) 47 mp h.
…61. Valter 17:48 perc hátrány

 

Csütörtökön a Viareggio és Rapolano Terme közötti 180 kilométer megtétele vár a 107. Giro d’Italia mezőnyére, amely 3400 kilométert teljesít, amíg május 26-án célba ér a római záróetapon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik