Sport

Babos Tímea: Ideje tiszta vizet önteni a pohárba

William WEST / AFP
William WEST / AFP

Babos Tímea lemondta az Australian Open párosversenyének rajtját, miután állandó párja, a francia Kristina Mladenovic sérülés miatt visszalépett. A magyar játékos Facebook-oldalára feltöltött videóüzenetben úgy fogalmazott, ilyen rövid idő alatt nem talált megfelelő társat magának.

Babos hozzátette, ideje tiszta vizet önteni a pohárba és szeretné eloszlatni azokat a híreszteléseket, melyek szerint a kéthetes karantén alatt összevesztek Mladenoviccsal.

„Sem ő nem rúgott ki engem, sem pedig én őt, ez a döntés most ezekre a hetekre szól, aztán majd az Australian Open után egyeztetünk a hogyan továbbról” – jelentette ki a 27 éves magyar játékos, aki úgy fogalmazott, „sokkolta” őt, amikor Mladenovic közölte vele a döntését, melyet nehezen, de annak ellenére elfogadott, hogy furcsálja, ha sérült, miért nem a kisebb fizikai terhelést jelentő párost áldozta be korábbi partnere a jóval megeröltetőbb egyes helyett.

Emiatt nehéz napjaim voltak, az elmúlt három évben itt elért eredményeinkre alapozva ugyanis én most is úgy utaztam ide, hogy a győzelemért szállunk harcba. Bár voltak lehetőségeim arra, hogy másik párral induljak, de olyat, akivel a trófeáért küzdhettem volna, nem sikerült találni, ezért párosban nem indulok a versenyen. Inkább az egyénire koncentrálok, ami akár pozitívan is elsülhet

– érvelt Babos, aki Mladenoviccsal az oldalán 2020-ban és 2018-ban is győzött az Australian Openen, 2019-ben pedig döntős volt.

Az egyéni világranglistán 115. magyar játékos kedden a legjobb 32 között búcsúzott a Gippsland Trophy elnevezésű melbourne-i keménypályás tornától, a párhuzamosan ugyanott zajló Yarra Valley Classicon pedig már nem tudott pályára lépni párosban Mladenoviccsal, aki kedden közölte vele döntését.

Kapcsolódó
fucsovics márton
Fucsovics Márton újra karanténba került
Az egyik szállodai alkalmazott pozitív koronavírustesztje miatt került az 500-600 érintett közé, akiknek elszigeteltségbe kellett vonulniuk, mielőtt újra tesztelték őket.  

Egyesben a selejtezőből szerencsés vesztesként főtáblára jutott belga Ysaline Bonaventure lesz a szintén a kvalifikációból indult Babos ellenfele az Australian Open nyitófordulójában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik