Sport

Fucsovics Márton újra karanténba került

fucsovics márton
FRANCK FIFE / AFP
fucsovics márton
FRANCK FIFE / AFP

Fucsovics Márton is azok között volt, akiknek rövid időre ismét karanténba kellett vonulniuk Melbourne-ben, a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokság helyszínén, miután az egyik szállodai alkalmazott koronavírustesztje pozitív lett.

Az eset 500-600 embert érintett, ugyanis a játékosokon kívül a stábtagoknak és a hivatalos személyeknek is elszigeteltségbe kellett vonulniuk, mielőtt tesztelték őket. Az MTI azt írja, Fucsovics az M1 aktuális csatornának mesélt a történtekről, és arról, szerencsére hamar megjött a teszteredmény, amely negatív lett, így csütörtökön este már ismét edzhetett.

Kapcsolódó
josé mourinho
Mourinho suttyó üzemmódba kapcsolt a Chelsea elleni bukott rangadó után
Gareth Bale-ről kérdezték, nem volt épp túl udvarias a válasza. És akkor még finoman fogalmaztunk.

Fucsovicsnak ez már a második karanténja Ausztráliában, lévén amikor hetekkel ezelőtt beutazott, három napig ki sem léphetett a szállodai szobájából. Ennek ellenére úgy érzi, sikerült jól felkészülnie. A magyar szövetség Facebook-oldala szerint a pénteken rendezett sorsolás alapján a világranglista 55. helyezettje esélyesként léphet pályára a nyitókörben, ugyanis a szabadkártyás ausztrál Marc Polmans vár rá, aki 125. a ranglistán. Amennyiben a nyíregyházi játékos igazolja a papírformát, a második körben régi jó ismerősével, a 17. kiemelt svájci Stan Wawrinkával (18.), vagy a portugál Pedro Sousával (108.) csap majd össze.

Kapcsolódó
Kézi: újabb sztár távozhat Győrből és ez nagyon fájhat a szurkolóknak
A januárban bejelentett edzőváltással hatalmas játékosmozgás indult be a BL-győztes női kézilabda csapatnál.

A másik két magyar érdekelt közül Balázs Attilára (94.) a spanyol Roberto Carballes Baena (98.) vár az Australian Open első fordulójában. A meccs győztese a negyedik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyev és a kanadai Vasek Pospisil összecsapásának továbbjutójával küzdhet majd meg a 32-be kerülésért.

A WTA-világranglistán 115. Babos Tímea a selejtezőből szerencsés vesztesként főtáblára jutott 123. belga Ysaline Bonaventure ellen lép majd pályára a 128 között. A szintén a kvalifikációból indult magyar játékos győzelem esetén a 24. kiemelt amerikai Alison Riskevel (világranglista-26.), vagy az orosz Anasztaszja Potapovával (101.) találkozhat a 64 között.

Fucsovics Márton Balázs Attilával párosban is indul majd az év első Grand Slam-tornáján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik