Sport

Győzelme után vizsgálat indult Michelisz Norbert ellen

Ugyan megszerezte a fordított rajtrácsos pole pozíciót Michelisz Norbert a magyar idő szerint vasárnap hajnali időmérőn, hiszen a tizedik helyen végzett, de egy büntetés miatt mégis a második helyről rajtolt el a kínai Ningpóban.

Michelisz így Andy Priaulx mögött és Thed Björk előtt, azaz a Link&Cós páros közé ékelődve kezdett és ugyan előzni nem tudott a rajtnál, de legalább a második helyét megtartotta. Az első körben több baleset is történt, nyolc versenyző is kiesett, köztük a bajnoki éllovas Esteban Guerrieri is.

Az ötödik kör végén hagyta el a pályát a sok baleset miatt beküldött biztonsági autó, és a versenybíróság a maximális két körrel megnövelte a távot, így 13 helyett 15 kört kellett teljesíteni a versenyzőknek. Michelisz a 10. körtől intenzíven támadta Priaulx-t a futamgyőzelemért. Sokkal gyorsabb volt a britnél, de mögöttük Tarquini is támadásokat indított, egyszerre kellett előre és hátra figyelnie. Egy manővernél az olasz mindkettejük elé került, és eközben Michelisz hátulról nekikoccant Priaulx-nak, aki ezután kiesett. A magyar pilóta autójának az eleje megsérült, de tudta folytatni a versenyt, és a 13. körben Tarquini visszaengedte maga elé, és innen már nem is engedte kicsúszni a kezéből a győzelmet, és az ezért járó 25 pontot – számolt be a michelisz.hu.

Michelisz sorrendben a harmadik versenyhétvégén nyert futamot és 16 pontos előnnyel átvette a vezetést a bajnokságban Guerrieritől, méghozzá 16 pontos előnnyel. A végeredmény azonban még nem hivatalos, ugyanis vizsgálják a Michelisz és Priaulx közti ütközést.

A kínai WTCR-hétvégét lezáró harmadik futamot magyar idő szerint 9:50-kor rendezik, és az Eurosport 1 élőben közvetíti.

Túraautó Világbajnokság, kínai verseny, 2. futam:

1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
2. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai)
3. Yvan Muller (francia, Lynk & Co)
4. Thed Björk (svéd, Lynk & Co)
5. Daniel Haglöf (svéd, Cupra)
6. Tassi Attila (magyar, Honda)

A vb állása 20 futam után:

1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 247,
2. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 231 pont,
3. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) 205,
4. Thed Björk (svéd, Lynk&Co) 198,
5. Mikel Azcona (spanyol, Cupra) 188,
6. Néstor Girolami (argentin, Honda) 178 …

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik