Sport lineup

Az NFL először eltiporta, majd kifizette Colin Kaepernicket

Azok után, hogy 2016 nyarán letérdelt az amerik himnusz alatt, és ezért azóta nem kívánatos személy lett az NFL-ben, az ember jogi harcosnak csapódott Colin Kaepernick (és korábbi csapattársa, Eric Reid) peren kívül megegyeztt a ligával, ergo véget ért a sporttörténelem egyik leggusztustalanabb botránya.

A szemünk előtt zajlik a 21. századi sporttörténet legnagyobb szégyene
Colin Kaepernick ügye akkor a legszomorúbb, ha lecsupaszítjuk róla az összes sallangot és csak a lényegre koncentrálunk.

Az ESPN szerint némi pénz fejében a két sportoló visszavont minden vádat és lezártnak tekintik az ügyet, a részletekről a megállapodás szerint egyik fél sem közölhet semmit. Noha valóban titokban sikerült tető alá hozni az egyezséget, a Yahoo Sport szerint Kaepernickék csak egy nagyon zsíros ajánlatért cserébe voltak hajlandóak dobni a pereskedést.

Közben persze elindultak a találgatások, és állítólag valahol 60 és 80 millió dollár (kb. 15,5 és 21,5 milliárd forint) között kaphatott Kaepernick.


Mint ismert, Colin Kaepernick volt az első játékos, aki az Egyesült Államokban tapasztalt rasszizmus és szociális egyenlőtlenségek miatt a meccsek előtti himnuszok alatt tiltakozásképeen letérdelt. Ez természetesen óriási botrányt kavart, sőt mivel utána a liga afroamerikai játékosok nagy része is csatlakozott a protestáláshoz, egycsapásra az egyik legfontosabb üggyé vált az országban.

Kaepernicknek a pályán nem ment túl jól, 2017-ben kitette csapata, a San Francicso 49ers, azóta pedig nem kapott állást: sokak szerint azért, mert hihetetlenül megosztó figurává vált a közvélemény számára, amikor felemelte a hangját az igazságtalanságok miatt, így a franchise-ok tulajdonosai nem merték megkockáztatni a leigazolását, miközben valószínűleg tényleg megérdemelt volna egy szerződést – ha már nőket verő, drogos játékosok folyamatosan megkapják a második esélyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik