Közélet

Halott kamionos tarolta le a magyar mentőkutyás csapat autóját

Kutyák Határok Nélkül / Facebook
Kutyák Határok Nélkül / Facebook

Megrázó baleset érte a Kutyák Határok Nélkül csoportvezetőjét, Leczki Saroltát és az egyik tagot Kröpfl Erzsébetet, valamint hét mentőkutyát, akik egy ötnapos mentőkutyás tréingútról jöttek haza Franciaországból november 8-án, számoltak be az esetről a Kutyák Határok Nélkül Facebook-oldalán. Mint írták:

egy kamion sofőrje, váratlan rosszullét következtében, áttörve az elválasztó korlátot, nagy sebességgel ütközött beléjük a szemközti sávból, majd a mögöttük haladó második kamion is nekikütközött.

Autójuk totálkárosra tört, azonban óriási szerencsének köszönhetően senki sem sérült meg a járműben.

Leczki Sarolta a Borsnak elmondta:

A mi életünket többek közt a biztonsági öv, a kutyákét pedig az mentette meg, hogy boxban utaztak. A balesetet okozó kamion sofőrje rosszul lett vezetés közben, sőt már a becsapódás előtt meghalhatott.

Kutyák Határok Nélkül / Facebook

A bejegyzésben közölték továbbá, hogy az autó Kröpfl Erzsébet – aki magasan képzett mentőkutyás csapattag, számos éles bevetésen vett részt, ideértve a törökországi földrengés áldozatainak felkutatását és mentését is – járműve volt, amely elengedhetetlen eszköze munkájához és mentőkutyás hivatásához.

Kutyák Határok Nélkül / Facebook

Ezért adománygyűjtést szerveznek Erzsébet számára, hogy folytathassa mindennapjait és mentőkutyás tevékenységeit hazai és nemzetközi szinten egyaránt. A posztban hangsúlyozzák: ez az első alkalom 25 éves mentőkutyás pályafutásunk során, hogy társadalmi összefogást és segítséget kérnek.

Kapcsolódó
Hétéves, négy lába van és világelső
Karma, a budapesti belga juhász nemrég megnyerte a mentőkutya-világbajnokságot. Meglátogattuk a világelsőt és a gazdáját, hogy megtudjuk, hogy néz ki egy mentőkutya dolgos hétköznapja, mit csinál munkaidő után, illetve mi vár majd rá a nyugdíjas éveiben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik