Üzleti tippek

Jöhet a céges nyugdíj?

A vállalatok által jövőre alapítható foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatók az eddiginél kedvezőbb feltételeket teremtenek a cégeknek, hogy alkalmazottaik nyugdíjáról gondoskodjanak.

Munkavállalói juttatási program keretében az eddiginél hatékonyabban „láncolhatják” magukhoz alkalmazottaikat a vállalatok, ha bekapcsolódnak abba az újfajta önkéntes nyugdíjszolgáltatási lehetőségbe, amelyről októberben döntött a parlament. E szerint 2008 januárjától, európai uniós mintára, az eddigi önkéntes nyugdíjpénztárakétól eltérő, kifejezetten vállalatok által is alapítható foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatók léphetnek piacra.

Részvénytársasági formában, a biztosítókhoz hasonló feltételekkel lehet ilyeneket alapítani (egyelőre nem tudni konkrét indulási szándékról). Működésükhöz legalább 750 millió forint biztonsági tőke felmutatása kell, de a kisvállalatoknak megvan a lehetőségük arra, hogy mások által létrehozott foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatóhoz csatlakozzanak. Ha ezt egy cég vállalja, saját szemszögéből az önkéntes nyugdíjkasszáknál kedvezőbb feltételekkel juttathat majdani nyugdíjat dolgozóinak.

A foglalkoztatói hozzájárulásról szóló passzust az alkalmazottal kötött munkavállalói szerződésben rögzítik (egyoldalúan utólag nem szüntethető meg). A munkaadónak lehetősége van arra is, hogy feltételes jogszerzés keretében kikösse: juttatása csak meghatározott időszak, maximum 5 év után kerül át ténylegesen a dolgozó tulajdonába. Ha utóbbi menet közben távozna a cégtől, az addigi nyugdíjcélú befizetések visszaszállnak a vállalatra.
Talán meglepő, de a munkaadó – szintén saját döntése alapján – itt olyan nyugdíjkonstrukciót is előírhat, amelynél alkalmazottja nem jelölhet meg kedvezményezettet maga helyett. Ha tehát munkaviszonyának ideje alatt elhunyna, az addigi felhalmozást szétosztanák a többi, azonos nyugdíjkonstrukciójú munkavállaló tagi számlái között.

Az önkéntes nyugdíjpénztárakhoz képest kevésbé kötöttek azok a szabályok is, amelyek meghatározzák, hogy melyik munkatárs milyen mértékű nyugdíj-hozzájárulást kaphat. Míg az önkéntes kasszáknál minden dolgozóra azonos összegű vagy százalékú befizetést kell vállalni, a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatóknál elég a Munka Törvénykönyvének egyenlő bánásmódra vonatkozó passzusait figyelembe venni.

E szerint például összeg és százalék alapján is különbségeket lehet tenni a dolgozói csoportok (például a beosztottak, illetve vezetők) között. Ha a munkavállaló elhagyja cégét (s nem feltételes jogszerzése volt), addigi nyugdíjmegtakarításait csak másik foglalkoztatói szolgáltatóhoz viheti át, vagy nyugdíjjogosultságának eléréséig addigi intézményénél kell hagynia.

A vállalati nyugdíjintézmények – az eddig megszokotthoz hasonlóan – egyösszegű, határozott ideig tartó vagy életjáradéki nyugdíjszolgáltatásra lesznek jogosultak. Egyelőre kérdéses, hogy a 2008. évi adótörvények szerint ugyanolyan adókedvezményeket vehetnek-e igénybe a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatókba fizető vállalatok és munkavállalók, mint önkéntes nyugdíjpénztári riválisaik esetén. Többek szerint az új forma kialakítása a páneurópai, azonos multinacionális foglalkoztatók által működtetett nyugdíjintézmények megjelenését is jelentheti a magyar piacon.

Ajánlott videó

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján az is elhangzott, hogy sem az iskolákban, sem az óvodákban nem lesz gyermekfelügyelet, amíg be kell zárniuk. Müller Cecília drasztikus emelkedésről és rémisztő adatokról beszélt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.