Gazdaság

Vajna Tímea 200 milliós nyereséggel búcsúzik Magyarországtól

TV2
TV2

Fennállása legnagyobb profitjával zárt a néhai Andy Vajna luxusétterme: az üzemeltető Buno Vendéglátóipari Kft. csaknem 1,6 milliárd forint árbevételt és 201 millió forint nyereséget hozott adózás után 2022-ben. A Kempinsky oldalában működő Nobu japán vendéglő az utolsó magyarországi érdekeltsége Vajna özvegyének, Vajna Tímeának. Mindössze ennyi maradt a néhai sztárproducer, kaszinókirály és médiamágnás magyarországi örökségéből, de a Blikk információja szerint Vajna Tímea ettől is szeretne megválni, sőt, teljesen fel akarja számolni az összes magyarországi üzleti kötődését. Vajna Tímea ugyanis egy ideje Los Angelesben él, és ott is képzeli el a jövőjét.

A búcsú évében mindenesetre jól fialt a Nobu, a nyereségből 156 millió forint osztalék kifizetését szavazták meg a tulajdonosok, azaz az 51 százalékot birtokló AV Investments Kft. és az üzletrészek 49 százalékát jegyző Buno Investments Kft. Vajna Tímea az AV Investmentsben érdekelt (Andy Vajna egykori üzlettársával, Samuel Russell Falconellóval együtt) a Cinergi Entertainment LLC-n keresztül.

A 156 millió forint tavaly megtermelt profitból bő 45 millió az eredménytartalékba került, 79,56 millió az AV Investments Kft.-é, 76,44 millió forint pedig a Buno Investments Kft.-é. A jegyzőkönyv alapján a pénz egy részét már korábban mozgósították a tulajdonosok, legalábbis a taggyűlési határozat alapján az AV Investments 51 millió, a Buno 49 millió forint kölcsönt vett fel korábban, amit leszámítanak az osztalék-kifizetésből.

Frissítés

A cikkből egy bírósági ítélet nyomán, az érintettek személyiségi jogainak védelmében bizonyos bekezdéseket töröltünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik