Élet-Stílus

Ezek a világ legfurcsább múzeumai

Elgondolkozott már a kínai csapvíz történetén, kíváncsi a bohócokra, vágyik arra, hogy többet megtudjon a fűnyírókról?

A Mirror összeszedett egy olyan listát, amelyen szerintük a világ hét legfurább múzeumát találjuk.

Az Izlandi Péniszmúzeum

Az izlandi fővárosában, Reykjavíkban található múzeumban mindent meg lehet tudni a hím nemi szervről, tele van állati péniszekkel és fallosz alakú tárgyakkal.

Fotó: HALLDOR KOLBEINS / AFP

Több mint 200 különböző állati péniszt állítottak ki, köztük egy 1,6 méter nagy ámbráscet darab is plexivel elzártan formaldehidben, és fallikus tárgyakból is számtalan van a telefontól a bútorokig.

Kapcsolódó
Kiállították Jimi Hendrix péniszének hiteles gipszmásolatát az izlandi péniszmúzeumban
Egy művésznő készítette az öntvényt, Hendrix 25 éves korában.

A Pekingi Csapvíz Múzeum

A kínai fővárosnak ebben a múzeumában végigkövethetjük a csapvíz útját. Nem tűnik túlzottan érdekesnek, de a beszámolók szerint érdekfeszítő látni, hogyan fejlődtek az ivóvíz- és higiéniai rendszerek az elmúlt évszázadokban.

Instant Ramen Múzeum

Japánban, azon belül is Jokohamában található az instant tészták múzeuma. Az olcsó és egyszerű instant étel több ezer fajtájával lehet találkozni a múzeumban, aminek négy fő része van, ebből az egyiket az instant tészta feltalálójának, Momofuko Andónak és életének szenteltek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jordan Long (@jordanlong____) által megosztott bejegyzés

Itt egyébként van egy instant ramen műhely és egy tésztagyár is, ahol létre lehet hozni mindenkinek a saját verzióját.

Froggyland

Ezért a múzeumért nem is kell Magyarországról olyan sokat utazni – legalábbis az előzőekhez képest –, hiszen itt van a szomszédban, Horvátországban. Splitben található egy múzeum, melynek a középpontjában a békák állnak. Sőt, a múzeum Magyarországhoz még közelebb áll, ha tudjuk, Mére Ferenc 19. századi magyar preparátor életműve áll a hely középpontjába, 507 az osztályteremben puskázó, teniszező, cigarettázó, varró, vagy épp artistaként hajmeresztő trükköket abszolváló békát nézhetünk meg.

A múzeumról már írtunk korábban cikket, méghozzá ezt.

Kapcsolódó
Egy magyar preparátor száz évvel ezelőtt létrehozta a világ legfurább múzeumát, ahol békák százai viselkednek emberként
Iskolapadban puskázó, festő, evező, teniszező, cigarettázó békák mindennapi életébe pillanthatunk be.

Bohócok Hírességek Csarnoka

A coulrofóbiások rémálma a következő hely. A wisconsini Baraboo-ban található múzeumot a világhírű és többé-kevésbé ismert bohócoknak szentelik, illetve történelmüket is bemutatják.

Fűnyíró Múzeum

Hol máshol találnánk rá, mint az örök zöld fű európai központjában, Nagy-Britanniában, azon belül is Southportban. Az érdeklődők itt megismerhetik a fűnyírók szerkezetét és történelmét is. Több kiemelt tételt is meg lehet tekinteni, köztük egy egykor volt királyi fűnyírót, amely Károly és Diana fészerében állt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gary O’Neale (@garyoneale59) által megosztott bejegyzés

Múmia Múzeum

Morbid és hátborzongató alkotásokat lehet megtekinteni a mexikói Guanajuatóban, ahol az üveg mögött múmiákat állítottak ki. A kiállítás nem is annyira a múmiák, és azok történetéről szól, mint inkább a városnak, amelyben az 1930-as években emberek ezrei haltak meg egy kolerajárványban.

A holttesteket sietve eltemették, hogy megfékezzék a betegség további terjedését, csakhogy évtizedekkel később a kormány komoly adót vetett ki a sírok karbantartóira, ezért sok áldozatot exhumáltak és raktárakba költöztettek. A városlakók pedig megdöbbentek mennyi holttest maradt ennyi idő után is relatív ép. A tudósok szerint ez az egyedülálló talajösszetételnek és a magas tengerszint feletti magasságnak köszönhető.

A raktárakba gyakoriak voltak a betörések, ezek után döntöttek úgy a városban, hogy inkább mindenkit kiállítanak egy helyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik