Élet-Stílus

Tampont talált a Starbucks kávéjában egy szabadnapos Los Angeles-i rendőr

Az állítja egy Los Angeles-i rendőr, hogy egy tampont talált a frappuccinójában, amit egy Starbucks kávézóban vásárolt. Azt mondja, bár szabadnapos volt, vagyis nem viselt egyenruhát amikor az italt vette, a kávézó alkalmazottai a bankkártyája miatt tudhatták róla, hogy rendőr. Nemrégiben három New York-i rendőr tisztítószeres tejturmixot kapott egy gyorsétteremben.

Nyomozást indított a Los Angeles-i sheriff hivatala, hogy kiderüljön, hogyan kerülhetett tampon egy szabadnapos rendőr italába. A rendőr, aki civil ruhában volt, de a rendőrség által kiadott bankkártyájával fizetett azt mondja, félig már megitta a frappuccinót, mire felfedezte benne az idegen tárgyat – írja a Newsweek.

A nyomozók jelenleg a kávézó biztonsági kameráinak felvételeit vizsgálják. Bár egyelőre még nem bizonyított, hogy egy rendőrség elleni támadásként értelmezhető, az eset máris hatalmas felháborodást váltott ki az Egyesült Államokban. Különösen azzal együtt, hogy nemrégiben három New York-i rendőr italában volt mérgező anyag, feltehetően fehérítő egy gyorsétteremben.

Bár a nyomozás később kiderítette, hogy a New York-i esettel kapcsolatban nem történt bűncselekmény, vagyis nem szándékos mérgezésről van szó, az indulatok nem csillapodnak. Az Egyesült Államokban George Folyd május 25-i halála óta óriási a feszültség.

A fekete férfi rendőri intézkedés közben halt meg, mert egy fehér rendőr majdnem tíz percig térdelt a nyakán, annak ellenére, hogy Floyd többször is szólt, hogy nem kap levegőt. A férfi halála hatalmas tüntetéseket és zavargásokat váltott ki.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Ming Yeung / Getty)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik