Élet-Stílus

Égre-földre keres a kanadai rendőrség egy folyami kavicsot

Nagy erőkkel keres a kanadai rendőrség egy idős hölgyet, akit azzal gyanúsítanak, hogy ellopott egy szürke, folyami kavicsot – írja a Telegraph. A kavics 17500 dollárt (kb. 4,4 millió forintot ér), mert Yoko Ono fekete tintával ráírta, hogy „Love yourself (szeresd önmagad)”.

A kavics a „The Riverbed (A folyómeder)” című installáció része, ami egy interaktív Yoko Ono kiállításon szerepel, a torontói Gardiner Múzeumban. A tárlaton egy csomó egyszerű kavics hever szanaszét, Ono mindegyikre írt valamit. Olyasmiket, mint „vágy”, vagy „álom”. A kiállítás teljesen interaktív, a látogatók kézbe vehetik, a kavicsokat, hogy a rajtuk szereplő kifejezésekre koncentrálhassanak.

A múzeum biztonsági kamerái rögzítették a pillanatot, amikor egy fekete kabátot és kalapot, illetve piros sálat viselő, 55-60 év körüli hölgy a kiállításon zsebre vág valamit, feltehetően a „Love yourself” feliratú kavicsot.

A helyi rendőrség lakossági felhívásban kért segítséget a tettes kézre kerítéséhez. A közleményben messze alábecsülik, csak 5000 dollárra (1,2 millió forintra) teszik az ellopott kavics értékét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik