Belföld

Panasszal élt a gyanúsításával szemben Varga Zoltán

Varga Zoltánt, a 24.hu-t is kiadó Central Médiacsoport tulajdonosát és vezérigazgatóját hétfőn gyanúsítottként hallgatta ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Védője, Papp Gábor az alábbi nyilatkozatot tette:

Ügyfelem semmilyen bűncselekményt nem követett el, a vele közölt gyanúsítás hiányos és a büntető jogszabályok téves értelmezésén alapul, emiatt a gyanúsítással szemben mindketten panasszal éltünk.

Az ügyvéd megjegyezte, a Magyar Nemzet néhány perccel azután számolt be Varga Zoltán gyanúsítotti kihallgatásáról, hogy ügyfelével a NAV Bűnügyi Főigazgatóságát elhagyták.

A cikk hivatkozik arra is, hogy az ügyben tett feljelentés mit tartalmaz. A feljelentést sem én, sem ügyfelem nem kaptuk meg a kihallgatás során. Ez azt jelenti, hogy a sajtó az ügy részleteivel már feltehetően azt megelőzően tisztában volt, hogy védencemmel szemben a gyanúsítást közölték, és az sem ismert, hogy a sajtó honnan szerzett tudomást védencem kihallgatásának időpontjáról

– írta Papp Gábor.

A Magyar Nemzet hétfőn azt írta, hogy a NAV különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt hallgatta ki Varga Zoltánt.

Az ügyben Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő fordult tavaly az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, majd pár hónappal később a NAV-nál tett feljelentést. A cikk szerint a feljelentésben az szerepel, hogy a Nógrádi Vegyipari Zrt. részvényeinek 2020. áprilisi eladásával kár érhette az Európai Unió költségvetését, mivel annak értéke meghaladta a vevő által fizetett árat. A vegyipari zrt.-t a CenTech Új Magyarország Kockázati Tőkealap alapította, mely a Jeremie I európai uniós program részeként jött létre, és melyet a Varga Zoltán vezette Central-Fund Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. kezelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik